
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGogosi de post
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam sucul de portocale, care trebuie sa fie caldut, cu zaharul si drojdia. Intr-un bol incapator cernem drojdia si sarea. Adaugam uleiul si amestecul de drojdie. Amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn pana avem un aluat omogen, bine legat.
Mutam aluatul pe masa tapetata cu faina si il framantam 2-3 minute sau pana devine elastic.
Formam o bila de aluat, o punem intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, in foaie de 1 cm grosime. Decupam gogosile cu ajutorul unui pahar, apoi le lasam la dospit alte 30 de minute.
Prajim gogosile in baie de ulei, la foc mediu, intorcandu-le des, pana sunt rumenite si coapte la interior. Scoatem gogosile pe un platou, pe hartie de bucatarie, pentru a absobi excesul de ulei.
Gogosile de post sunt delicioase pudrate cu zahar, dar si alaturi de o lingurita de dulceata Camara Noastra. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: este important sa respectati timpul de dospire pentru a obtine gogosi de post cat mai frumos crescute si pufoase. Prajim gogosile in ulei incins, insa la flacara medie, pentru a ne asigura ca se coc si la interior, nu doar se rumenesc pe exterior. Puteti coace gogosile si la cuptor, pentru o varianta mult mai light, insa nu vor fi la fel de pufoase. Pentru a umple gogosile cu gem sau crema de ciocolata, folosim o seringa pentru patiserie.