meriți să fii surprins
Galuste cu magiun de prune

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare Sare
1 kg kg Cartofi Cartof
50 g g Unt Unt
250 g g Pesmet Pesmet
150 g g Zahar Zahar
2 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
2 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Ulei Ulei
350 g g Faina Faina
1 borcane borcan Magiun de prune Magiun de prune

Galuste cu magiun de prune

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(27)

Mod de preparare

Spalam, curatam si taiem cartofii cubulete. Puneti pe foc un vas in care adaugati un praf de sare. Puneti si cartofii si ii lasati sa fiarba.

Cat fierb cartofii, pregatiti pesmetul.Puneti pe foc o tigaie in care adaugati untul. Il lasati sa se topeasca si apoi adaugati pesmetul amestecand incontinuu pana capata o culoare aurie. Apoi adaugati zaharul si scortisoara si amestecati, lasand pe foc pana se intrepatrund aromele (aproximativ 1 minut). Puneti amestecul de pesmet, zahar si scortisoara intr-un castron si lasati-l sa se raceasca.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii scurgeti si ii puneti intr-un bol. Blenduiti si apoi adaugati cele 2 oua, un praf de sare, uleiul si faina. Amestecati bine totul, formand un aluat, nu foarte lipicios, nici moale, nici tare, dar maleabil. Incepeti sa formati galustile. Puneti faina pe maini si, cu ajutorul unei linguri luati din aluat, formati o bila si tot cu faina o aplatizati, puneti o lingurita de magiun de prune si formati galusca. Procedati la fel pana se termina toata coca.

Pentru a fierbe galustile, puneti pe foc un vas cu apa, un praf de sare si cand incepe sa fiarba apa, scufundati galustile in apa. Le lasati sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata, se ridica la suprafata. Le scoateti, le dati prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara si le puneti pe o farfurie si serviti. Pofta buna!