
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGaluste cu magiun de prune
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam, curatam si taiem cartofii cubulete. Puneti pe foc un vas in care adaugati un praf de sare. Puneti si cartofii si ii lasati sa fiarba.
Cat fierb cartofii, pregatiti pesmetul. Puneti pe foc o tigaie in care adaugati untul. Il lasati sa se topeasca si apoi adaugati pesmetul amestecand continuu pana capata o culoare aurie. Apoi adaugati zaharul si scortisoara si amestecati, lasand pe foc pana se intrepatrund aromele (aproximativ 1 minut). Puneti amestecul de pesmet, zahar si scortisoara intr-un castron si lasati-l sa se raceasca.
Dupa ce s-au fiert cartofii, ii scurgeti si ii puneti intr-un bol. Blenduiti si apoi adaugati cele 2 oua, un praf de sare, uleiul si faina. Amestecati bine totul, formand un aluat, nu foarte lipicios, nici moale, nici tare, dar maleabil. Incepeti sa formati galustele. Puneti faina pe maini si, cu ajutorul unei linguri luati din aluat, formati o bila si tot cu faina o aplatizati, puneti o lingurita de magiun de prune si formati galusca. Procedati la fel pana se termina toata coca.
Pentru a fierbe galustele, puneti pe foc un vas cu apa, un praf de sare si cand incepe sa fiarba apa, scufundati galustele in apa. Le lasati sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata, se ridica la suprafata. Le scoateti, le dati prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara si le puneti pe o farfurie si serviti. Pofta buna!