meriți să fii surprins
Pulpe de pui glazurate cu peltea de gutui

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Pulpe de pui Pulpa de pui
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
0,5 lingurite lingurita Piper negru Piper negru
1 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
0,5 lingurite lingurita Oregano Oregano
0,5 lingurite lingurita Busuioc Busuioc
1 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
100 g g Peltea de gutui Peltea de gutui
4 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
2 linguri lingura Apa Apa

Pulpe de pui glazurate cu peltea de gutui

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(0)

Mod de preparare

Spalam foarte bine pulpele de pui, le curatam si le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a le usca. Amestecam condimentele si frecam foarte bine pulpele de pui pe ambele parti. Amestecam 2 linguri ulei de masline si 50g peltea de gutui. Ungem pulpele de pui cu amestecul de peltea cu ajutorul unei pensule de patisserie, apoi le punem intr-o caserola si le lasam la frigider cel putin o ora inainte de coacere.

Pentru a coace pulpele de pui, incingem cuptorul la 180°C. Intr-o cratita punem pana la jumatate apa, apoi ii punem capacul, astfel incat manerul sa fie in cratita. Este indicat sa folositi o cratita cu capac metalic, emaliat. Pe capac punem 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa, apoi asezam pulpele de pui, una langa alta. Dam la cuptor 30-35 minute sau pana pulpele sunt frumos rumenite. Scoatem cratita din cuptor, ungem pulpele de pui cu pelteaua de gutui si le mai dam la cuptor alte 10 minute, pentru a le glazura.

Pulpele de pui glazurate cu peltea de gutui se pot servi alaturi de piure de cartofi, piure de pastarnac, de mazare sau garnituri ca orez, bulgur sau cous-cous. Pofta buna!