
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPulpe de pui glazurate cu peltea de gutui
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam foarte bine pulpele de pui, le curatam si le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a le usca. Amestecam condimentele si frecam foarte bine pulpele de pui pe ambele parti. Amestecam 2 linguri ulei de masline si 50g peltea de gutui. Ungem pulpele de pui cu amestecul de peltea cu ajutorul unei pensule de patisserie, apoi le punem intr-o caserola si le lasam la frigider cel putin o ora inainte de coacere.
Pentru a coace pulpele de pui, incingem cuptorul la 180°C. Intr-o cratita punem pana la jumatate apa, apoi ii punem capacul, astfel incat manerul sa fie in cratita. Este indicat sa folositi o cratita cu capac metalic, emaliat. Pe capac punem 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa, apoi asezam pulpele de pui, una langa alta. Dam la cuptor 30-35 minute sau pana pulpele sunt frumos rumenite. Scoatem cratita din cuptor, ungem pulpele de pui cu pelteaua de gutui si le mai dam la cuptor alte 10 minute, pentru a le glazura.
Pulpele de pui glazurate cu peltea de gutui se pot servi alaturi de piure de cartofi, piure de pastarnac, de mazare sau garnituri ca orez, bulgur sau cous-cous. Pofta buna!