
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPulpe de pui glazurate cu peltea de gutui
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam foarte bine pulpele de pui, le curatam si le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a le usca. Amestecam condimentele si frecam foarte bine pulpele de pui pe ambele parti. Amestecam 2 linguri ulei de masline si 50g peltea de gutui. Ungem pulpele de pui cu amestecul de peltea cu ajutorul unei pensule de patisserie, apoi le punem intr-o caserola si le lasam la frigider cel putin o ora inainte de coacere.
Pentru a coace pulpele de pui, incingem cuptorul la 180°C. Intr-o cratita punem pana la jumatate apa, apoi ii punem capacul, astfel incat manerul sa fie in cratita. Este indicat sa folositi o cratita cu capac metalic, emaliat. Pe capac punem 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa, apoi asezam pulpele de pui, una langa alta. Dam la cuptor 30-35 minute sau pana pulpele sunt frumos rumenite. Scoatem cratita din cuptor, ungem pulpele de pui cu pelteaua de gutui si le mai dam la cuptor alte 10 minute, pentru a le glazura.
Pulpele de pui glazurate cu peltea de gutui se pot servi alaturi de piure de cartofi, piure de pastarnac, de mazare sau garnituri ca orez, bulgur sau cous-cous. Pofta buna!