
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
600 g g | Branza proaspata Branza proaspata | |
80 g g | Zahar tos Zahar tos | |
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
5 bucati bucata | Oua Ou | |
250 g g | Smantana 12% Smantana 12% | |
9 linguri lingura | Gris de grau Gris de grau | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPasca pentru copii
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol incapator amesteca foarte bine toate ingredientele, pana ai o compozitie omogena. Poti folosi mixerul sau o lingura de lemn/spatula de silicom. Lasa amestecul sa se odihneasca minim 30 min, pentru a se hidrata grisul. Vei observa ca amestecul se ingroasa pe masura ce trece timpul.
Intre timp, incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm, de preferinta cu pereti detasabili.
Toarna amestecul pentru pasca in tava. Coace 1 ora. Dupa 30 min de coacere, acopera pasca cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea tare.
Nu iti face griji daca pasca e inca usor moale la atingere, mai ales la mijloc. Se intareste pe masura ce sa raceste. O lasi sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a o scoate din tava, apoi o muti pe un platou sau un gratar si o lasi minim 2 ore la frigider inainte de servire.
Pasca pentru copii poate fi servita cu crema preferata sau ca atare si, desigur, o poti decora cat mai colorat pentru masa de Paste. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: se foloseste o cantitate foarte mica de zahar, pe care il poti inlocui total cu sirop de agave sau artar. Poti adauga in compozitie o banana foarte bine coapta si sa renunti la orice fel de indulcitor. Crema pentru reteta de pasca pentru copii este absolut optionala. Eu am pregatit o crema din caramel sarat si crema de branza, dar poti sa lasi pasca exact asa cum e sau sa o ungi cu strat subtire de dulceata fara zahar, astfel va fi potrivita si pentru bebelusi.