meriți să fii surprins
Sarmale de post cu ciuperci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Indiferent ca tii post sau doresti sa variezi meniul saptamanal, reteta de sarmale de post cu ciuperci este o idee buna. Bunica mea spune mereu ca sarmalele sunt greu de rulat si usor de mancat si, intr-adevar, chiar daca este o reteta care iti ocupa o parte buna din zi, partea frumoasa este ca ai sarmalute pentru cateva zile!

Ingrediente

2 kg kg Varza murata Varza murata
1 legaturi legatura Marar Marar
(uscat)
1 legaturi legatura Cimbru Cimbru
(uscat)
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
(galben)
2 bucati bucata Morcovi Morcov
(mari)
1 kg kg Ciuperci Ciuperci
(champignon)
50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
200 g g Orez Orez
2 linguri lingura Mix condimente Mix condimente
Sare Sare
Piper Piper
Boia afumata Boia afumata
300 ml ml Rosii pasate Rosii pasate
200 - 300 ml ml Apa Apa

Sarmale de post cu ciuperci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(91)

Mod de preparare

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Mai intai te ocupi de varza, pe care o lasi in apa rece pana la folosire. In functie de cat de acra/sarata iti place varza, o lasi in apa rece mai mult sau mai putin, dupa preferinte.

Pregateste legumele - da ciupiercile prin blender sau taie-le marunt din cutit. Taie ardeii cubulete. Curata morcovii si da-i pe razatoarea mare. Taie marunt ceapa si usturoiul verde.

Intr-o cratita toarna uleiul de masline, pune ceapa, usturoiul, ardeii, orezul si morcovi. Caleste-le la foc mic pana legumele sunt sticloase.

Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, mix de condimente pentru legume, boia afumata.

Pune legumele calite peste ciuperci, amesteca bine. Taie cotoarele frunzelor de varza si partile mai noduroase, apoi taie-le in bucati potrivite in functie de cat de mari/mici doresti sa fie sarmalele.

Pregateste oala pentru sarmale - pe fundul oalei pune crengute de cimbru si marar uscate. Acopera cu un strat unfirm de cotoare si frunze de varza. Aranjaza sarmalutele in oala, fara a le inghesui, pentru ca orezul se umfla la fierbere. Intre straturi pune cate 2 linguri de piure de rosii, intinde cu lingura. La final, acopera sarmalele cu varza tocata marunt si un strat de sos de rosii. Presara cimbru, toarna 200-300ml apa.

Fierbe la foc foarte mic, cu capac, pana varza si orezul sunt fierte. Timpul de fierbere variaza foarte mult in functie de varza folosita. Daca apa scade si sarmalele nu sunt fierte, mai adauga apa (100ml).

Sa iti fie de cel mai bine si post cu folos!