meriți să fii surprins
Ciorba de legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Ciorba de legume este foarte usor de personalizat in functie de gusturile voastre si de legumele pe care le gasiti la piata. Pentru extra varietate de legume, am folosit si o punga de legume congelate pentru supa Freshona. Este o combinatie foarte faina, care contine praz, cartofi, morcovi, verdeturi. Nu imi lipseste niciodata din frigider!

Ingrediente

50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
1 pungi punga Legume congelate Legume congelate
2 bucati bucata Cartofi Cartof
2 bucati bucata Morcovi Morcov
1 felii felie Telina Telina
1 maini mana Macris Macris
1 maini mana Stevie Stevie
0,5 capatani capanata Salata verde Salata verde
Bors Bors
(dupa gust)
3 linguri lingura Orez Orez
Sare Sare
(dupa gust)
Piper Piper
(dupa gust)
2 cuburi cub Baza pentru supe Baza pentru supe
1 bucati bucata Oua Ou
(optional)

Ciorba de legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(135)

Mod de preparare

Mai intai pregateste legumele, curata-le si taie-le cubulete sau rondele.

Intr-o oala pentru supa, caleste in ulei de masline ceapa alba taiata fin si ceapa verde taiata marunt, cu tot cu cozi. Caleste pana ceapa devine sticloasa. Pune legumele congelate, caleste-le 4-5 min, amestecand des. Adauga cuburile pentru supa, condimenteaza cu sare si piper.

Adauga cartofii si telina cubulete, morcovii taiati rondele, orezul. Toarna 3 litri de apa si lasa sa fiarba 20 min la foc moderat sau pana legumele sunt fierte dupa gustul tau.

Adauga zeama de varza (moare) sau bors dupa gust, pentru a acri ciorba. Pune si verdeturile tocate marunt: salata verde, stevie, macris, patrunjel. Lasa sa mai dea cateva clocote.

Optional, adauga treptat si un ou batut, pentru a face zdrente de ou.

Trage de pe foc, pune capacul si lasa ciorba de legume sa se odihneasca 20-15 minute inainte de servire.

Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

Ciorba de legume

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.