meriți să fii surprins
Piept de rata cu sote de ciuperci si sos de vin rosu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Piept de rata Piept de rata
5 g g Cimbru Cimbru
5 g g Busuioc Busuioc
120 g g Unt Unt
250 g g Ciuperci Ciuperci
(de padure)
15 ml ml Otet de vin Otet de vin
50 g g Zahar Zahar
250 ml ml Vin rosu Vin rosu
80 g g Ceapa Ceapa

Piept de rata cu sote de ciuperci si sos de vin rosu

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(29)

Mod de preparare

Crestam pielea pieptului de rata si il masam cu sare, piper, cimbru si busuioc.

Prajim pieptul de rata pe partea cu pielea pana cand aceasta se rumeneste, apoi dam la cuptor la 180°C timp de 12 minute.

Lasam ciupercile la scurs intr-o sita, iar apoi le tragem la tigaie in unt incins cu ceapa tocata marunt si le stropim cu otet.

Pentru sosul de vin rosu, lasam vinul sa fiarba cu zahar si unt pana cand se reduce la jumatate din cantitate. Servim totul impreuna.

Pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!