meriți să fii surprins
Carnati de porc cu mamaliga

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Malai Malai
200 ml ml Apa Apa
2 linguri lingura Boabe de porumb Boabe de porumb
50 g g Castraveti Castravete
50 g g Morcovi Morcov
2 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
Rozmarin Rozmarin
(dupa gust )
5 g g Nucsoara Nucsoara
1 catei catel Usturoi Usturoi
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
200 ml ml Rosii pasate Rosii pasate
200 g g Carnati din carne de porc Carnati din carne de porc

Carnati de porc cu mamaliga

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(1)

Mod de preparare

1. Facem intai mamaliga. Fierbem apa in care am adaugat sare si nucsoara, apoi turnam malaiul in ploaie si amestecam incontinuu la inceput, iar dupa ce se leaga lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu si amestecam din cand in cand. Mamaliga va iesi mai moale.

2. Taiem castravetele cubulete mici de marimea boabelor de porumb, iar ciupercile felii.

3. Apoi, intr-o tigaie incinsa, punem carnatul de porc taiat rondele si il rumenim impreuna cu usturoiul tocat marunt. Asezonam cu sare.

4. Dupa ce se prajeste cam 5-6 minute, adaugam porumbul, castravetele, ciupercile si morcovul, pe care il dam pe razatoarea mare in prealabil, si la sfarsit adaugam rozmarinul. Mai prajim la foc mediu inca 3 minute, amestecand compozitia.

5. Adaugam sosul de rosii si mai lasam 3-4 minute pe foc. Carnatii de porc in sos delicios se servesc deasupra mamaligii. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.