Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
700 g g | Sparanghel Sparanghel | |
30 g g | Unt Unt | |
20 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
2 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | |
100 g g | Mazare fina Mazare fina | |
1 l l | Supa de legume Supa de legume | |
200 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
100 g g | Parmezan ras Parmezan ras | |
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust ) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa crema de sparanghel cu parmezan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o cratita incapatoare, in care urmeaza sa fierbem supa, topim untul, adaugam uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt, pana devine translucida.
Apoi, adaugam si usturoiul trecut prin presa sau tocat foarte marunt si le calim impreuna cateva secunde. Adaugam apoi sparanghelul, pe care il curatam si il taiem in bucati de cca 2 cm, cartofii curatati si taiat cubulete cat se poate de mici si mazarea. Turnam deasupra supa sau apa, condimentam cu sare si piper (in functie de cat de sarata este supa, folosim mai multa sau mai putina sare) si lasam totul sa fiarba pana legumele sunt moi.
Spre final, adaugam smantana dulce si zema de lamaie, apoi dam supa prin blender si, daca dorim sa fie mai fina, o putem trece ulterior si printr-o sita.
In supa fierbinte adaugam parmesanul si amestecam bine, pana parmesanul este topit. Ca si o altenativa, puteti folosi gorgonzola in loc de parmesan, insa intr-o cantitate mult mai mica, fiind o branza cu o aroma foarte puternica.
Supa crema de sparanghel cu parmesan se serveste fierbinte, alaturi de grisine, crutoane sau biscuiti sarati. Pofta buna!