meriți să fii surprins
Supa crema de sparanghel cu parmezan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

700 g g Sparanghel Sparanghel
30 g g Unt Unt
20 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
2 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
100 g g Mazare fina Mazare fina
1 l l Supa de legume Supa de legume
200 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
100 g g Parmezan ras Parmezan ras
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Supa crema de sparanghel cu parmezan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(21)

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare, in care urmeaza sa fierbem supa, topim untul, adaugam uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt, pana devine translucida.

Apoi, adaugam si usturoiul trecut prin presa sau tocat foarte marunt si le calim impreuna cateva secunde. Adaugam apoi sparanghelul, pe care il curatam si il taiem in bucati de cca 2 cm, cartofii curatati si taiat cubulete cat se poate de mici si mazarea. Turnam deasupra supa sau apa, condimentam cu sare si piper (in functie de cat de sarata este supa, folosim mai multa sau mai putina sare) si lasam totul sa fiarba pana legumele sunt moi.

Spre final, adaugam smantana dulce si zema de lamaie, apoi dam supa prin blender si, daca dorim sa fie mai fina, o putem trece ulterior si printr-o sita.

In supa fierbinte adaugam parmesanul si amestecam bine, pana parmesanul este topit. Ca si o altenativa, puteti folosi gorgonzola in loc de parmesan, insa intr-o cantitate mult mai mica, fiind o branza cu o aroma foarte puternica.

Supa crema de sparanghel cu parmesan se serveste fierbinte, alaturi de grisine, crutoane sau biscuiti sarati. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei