meriți să fii surprins
Piept de curcan servit cu fasole verde si sos de iaurt cu menta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Piept de curcan Piept de curcan
1 lingurite lingurita Amidon Amidon
3 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
150 ml ml Vin alb Vin alb
0,5 lingurite lingurita Busuioc Busuioc
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
900 g g Fasole verde Fasole verde
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
1 bucati bucata Mere Mar
4 catei catel Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Rosii Rosie
400 g g Iaurt Iaurt
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
1 lingurite lingurita Menta Menta
(uscata)

Piept de curcan servit cu fasole verde si sos de iaurt cu menta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(2)

Mod de preparare

1. Taiem carnea de curcan fasii subtiri de aproximativ 3 cm lungime si 1 cm latime. O amestecam cu sare, piper, busuioc si apoi cu amidonul. O lasam la rece cateva minute.

2. Incingem o tigaie cu ulei si rumenim carnea la foc iute, amestecand incontinuu (4-5 minute).

3. Adaugam vinul alb si ceapa taiata solzisori, acoperim vasul cu un capac si lasam sa dea un clocot. Potrivim de sare.

4. Daca fasolea verde este congelata, o fierbem si o scurgem, apoi o lasam la racit.

5. Intre timp zdrobim rosiile cu ajutorul unui blender si le amestecam cu iaurtul, usturoiul zdrobit, uleiul de masline si mararul tocat marunt.

6. La final, amestecam fasolea verde cu marul taiat cuburi si sosul de iaurt si menta. Potrivim de sare. Curcanul se serveste alaturi de garnitura.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.