Pui cu sare si mirodenii

Pui cu sare si mirodenii

DificultateMedie
Gatire1:45 h

Mod de preparare

    1. Punem in interiorul puiului cate putin din toate mirodeniile si adaugam putina sare si putin piper. Apoi tocam o alta parte din verdeturi si o imprastiem pe tot puiul cu putina sare si o picatura de ulei. Atentie, daca punem mai mult ulei, sarea nu-l mai patrunde bine.

    2. Luam o tava incapatoare si punem o baza de sare imprastiata pe aproximativ 3 centimetri, apoi adaugam cateva mirodenii si puiul.

    3. Luam mirodeniile ramase, le taiem fin, apoi le amestecam cu sarea ramasa, dupa care acoperim puiul cu aceasta compozitie, avand grija sa o compactam cu mainile, sarea trebuind sa fie usor umeda.

    4. Coacem timp de o ora si jumatate in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C, apoi il lasam sa se raceasca putin inainte de a-l pune pe masa. Buon appetito!

    Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.