meriți să fii surprins
Pui cu sare si mirodenii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 kg kg Sare de mare Sare de mare
4 catei catel Usturoi Usturoi
1 legaturi legatura Rozmarin Rozmarin
Oregano Oregano
(cat cuprinde)
1 legaturi legatura Maghiran Maghiran
12 foi foaie Salvie Salvie
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust )
2 kg kg Carne de pui Carne de pui

Pui cu sare si mirodenii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(4)

Mod de preparare

1. Punem in interiorul puiului cate putin din toate mirodeniile si adaugam putina sare si putin piper. Apoi tocam o alta parte din verdeturi si o imprastiem pe tot puiul cu putina sare si o picatura de ulei. Atentie, daca punem mai mult ulei, sarea nu-l mai patrunde bine.

2. Luam o tava incapatoare si punem o baza de sare imprastiata pe aproximativ 3 centimetri, apoi adaugam cateva mirodenii si puiul.

3. Luam mirodeniile ramase, le taiem fin, apoi le amestecam cu sarea ramasa, dupa care acoperim puiul cu aceasta compozitie, avand grija sa o compactam cu mainile, sarea trebuind sa fie usor umeda.

4. Coacem timp de o ora si jumatate in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C, apoi il lasam sa se raceasca putin inainte de a-l pune pe masa. Buon appetito!

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.