
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Carnati din carne de porc Carnati din carne de porc | |
5 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
0,5 bucati bucata | Sos pentru paste Sos pentru paste | |
4 catei catel | Usturoi Usturoi | |
20 ml ml | Ulei Ulei | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) | ||
300 ml ml | Supa de vita Supa de vita | |
250 ml ml | Vin rosu Vin rosu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCarnati cu sos de ceapa si vin
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa pe care am taiat-o pestisor. Cand ceapa este calita si are o culoare frumoasa, adaugam sosul de rosii Combino si vinul rosu. Lasam totul sa fiarba, pana cand alcoolul se evapora din vin, aproximativ 5-7 minute la foc mediu spre mare.
Adaugam supa de vita si mai lasam sa fiarba aproximativ 8-10 min. Prajim carnatii pe toate partiile intr-o tigaie, cu foarte putin ulei, pana cand sunt frumosi rumeniti. Intr-o tava incapatoare punem sosul de ceapa cu vin si deasupra asezam carnatii.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 200 grade, timp de 20 min. Dupa primele 20 de minute de stat la cuptor, inlaturam folia de pe tava si crestem temperatura cuptorului la 220 grade. Lasam tava in cuptor alte 20-30 minute sau pana carnati sunt frumosi rumeniti si sosul a inceput sa se ingroase si devine mai consistent.
Piureul de cartofi il pregatim in modul clasic sau, asa cum va spuneam, adaugand putin pastarnac sau, de ce nu, 2-3 catei de usturoi. Este o reteta delicioasa, foarte consistenta, perfecta ca fel principal pentru mesele in familie. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.