Bisque de homar si creveti

Bisque de homar si creveti
DificultateMedie
Timp de gatire4:00 h

Mod de preparare

    Se curata homarul cu ajutorul unei foarfeci. Se scoate carnea din coada si din clesti si se pastreaza pe o farfurie in frigider. Se curata legumele de coaja si se toaca marunt. Se spala crevetii si se curata. Bucatile de carapace de la creveti si de la homar se spala foarte bine si se maruntesc cu ajutorul foarfecii.

    Intr-o cratita mare se incinge ulei de masline si unt, se calesc legumele (mai putin cartofii si rosiile), apoi se adauga bucatile de carapace de homar si de creveti. Se calesc si se rumenesc legumele. Se flambeaza cu vinars, se adauga vinul alb si se lasa la redus. Se acopera cu apa fierbinte si se fierb la foc mic, cu capac, timp de 2 ore.

    Se adauga rosiile taiate marunt, cartofii rasi pe razatoarea mica si sucul de rosii. Se fierbe la foc mic timp de o ora.

    Se amesteca totul intr-un blender puternic! Se strecoara prin sita si se mai mixeaza o data. Se repeta operatiunea de 3 ori!

    Intre timp, se fierbe smantana lichida si se incorporeaza cu supa de crustacee obtinuta. Se fierbe la foc mic cu multa atentie sa nu se arda. Intr-o tigaie mica se prajesc crevetii in ulei de masline aromat, iar la final se adauga homarul. Se flambeaza cu vinars si se servesc cu supa fierbinte!

    Acesta este un preparat clasic frantuzesc conceput special pentru a folosi cat mai mult din homarul delicios si pretentios!