meriți să fii surprins
Scoici provensale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Scoici Scoici
2 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
4 linguri lingura Unt Unt
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
4 bucati bucata Rosii Rosie
1 catei catel Usturoi Usturoi
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
10 bucati bucata Busuioc Busuioc
200 ml ml Vin alb Vin alb
1 bucati bucata Lamai Lamaie
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Scoici provensale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(5)

Mod de preparare

1. Presarati scoicile cu sare, piper, apoi adaugati faina si amestecati.

2. Incingeti o tigaie in care puneti 2 linguri de de unt si usturoiul tocat si lasati pana incepe sa sfaraie, apoi se adaugati scoicile.

3. Lasati focul mediu si asteptati pana ce scoicile devin maronii pe o parte, apoi la fel si pe cealalta parte (3-4 minute in total).

4. Adaugati restul de unt peste scoici, apoi ceapa tocata marunt, rosiile taiate cuburi mici, sarea, piperul si lasati timp de 2 minute.

5. Adaugati vinul si mai lasati pe foc timp de 1 minut.

6. La final, adaugati patrunjelul si busuiocul tocate si zeama de la jumatate de lamaie. Bon appetit!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.