
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Scoici Scoici | |
2 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
4 linguri lingura | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
4 bucati bucata | Rosii Rosie | |
1 catei catel | Usturoi Usturoi | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
10 bucati bucata | Busuioc Busuioc | |
200 ml ml | Vin alb Vin alb | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listScoici provensale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Presarati scoicile cu sare, piper, apoi adaugati faina si amestecati.
2. Incingeti o tigaie in care puneti 2 linguri de de unt si usturoiul tocat si lasati pana incepe sa sfaraie, apoi se adaugati scoicile.
3. Lasati focul mediu si asteptati pana ce scoicile devin maronii pe o parte, apoi la fel si pe cealalta parte (3-4 minute in total).
4. Adaugati restul de unt peste scoici, apoi ceapa tocata marunt, rosiile taiate cuburi mici, sarea, piperul si lasati timp de 2 minute.
5. Adaugati vinul si mai lasati pe foc timp de 1 minut.
6. La final, adaugati patrunjelul si busuiocul tocate si zeama de la jumatate de lamaie. Bon appetit!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.