meriți să fii surprins
Homar a la Catalana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Homar Homar
60 g g Rosii cherry Rosii cherry
50 g g Dovlecei Dovlecel
40 g g Telina apio Telina apio
2 catei catel Usturoi Usturoi
25 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde

Homar a la Catalana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(6)

Mod de preparare

Avand homarul prefiert, trebuie sa incepem cu pregatirea legumelor. Spalam, curatam si taiem legumele. Toate legumele trebuie taiate aproape la aceeasi dimensiune, de preferat cuburi mici, dar se pot incerca tot felul de forme. Neaparat de la dovlecel sa folosim doar coaja. Imediat ce avem legumele taiate, facem un dressing din ulei de masline, suc de lamaie si usturoi tocat marunt. Punem homarii la fiert in apa sarata timp de 2 minute cat sa se incalzeasca carnea, taiem homarii in 2, spargem clestii cu o foarfeca si scoatem carnea din clesti afara.

Din fiecare homar ar trebui sa obtinem destula carne cat sa ajunga pentru doua persoane, mai ales ca vorbim despre un preparat de aperitiv. Carnea din coada, din jumatate de homar o scoatem si o tocam marunt, carnea din ambii clesti o scoatem si o tocam marunt, iar jumatate de homar il lasam intreg.

Amestecam legumele tocate marunt cu carnea tocata de homar si cu dressingul. Folosim jumatatea de homar cu carne in coada ca suport pentru salata obtinuta. Servim langa un pahar de vin spumant!