meriți să fii surprins
Creveti in crusta crocanta cu sos chutney de ananas

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

350 g g Creveti Creveti
600 g g Ananas Ananas
2 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
10 g g Ghimbir Ghimbir
2 linguri lingura Mustar Mustar
50 g g Zahar brun Zahar brun
50 ml ml Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
75 ml ml Suc de ananas Suc de ananas
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
60 g g Chipsuri Chipsuri
1 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
2 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
4 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
100 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella

Creveti in crusta crocanta cu sos chutney de ananas

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(2)

Mod de preparare

Se dezgheata crevetii. Ananasul se curata, se indeparteaza cotorul iar pulpa se taie in cuburi mici pentru a pregati sosul chutney. Se spala ai se toaca ceapa. Se curata si se toaca ghimbirul.

Se amesteca ananasul, ghimbirul, ceapa verde, mustarul, zaharul, otetul si sucul, se adauga jumatate de lingurita de sare si se aduce la fierbere. Se lasa sa fiarba usor timp de 20 minute la foc mic pana ce lichidul s-a evaporat aproape in totalitate. Se asezoneaza dupa gust si se lasa la racit.

Se spala, se curata si apoi se usuca crevetii. Chipsurile se maruntesc fin. Oul si laptele se amesteca batand continuu. Se sareaza crevetii dupa gust, dupa care se trec prin faina, apoi prin amestecul din ou si lapte iar la final se tavalesc prin chipsurile faramitate. Se prajesc pe toate partile, cu putin ulei fierbinte, timp de aproximativ 2 - 3 minute.

Se servesc impreuna cu sosul chutney. Pofta buna!