
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
350 g g | Creveti Creveti | |
600 g g | Ananas Ananas | |
2 bucati bucata | Ceapa verde Ceapa verde | |
10 g g | Ghimbir Ghimbir | |
2 linguri lingura | Mustar Mustar | |
50 g g | Zahar brun Zahar brun | |
50 ml ml | Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic | |
75 ml ml | Suc de ananas Suc de ananas | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
60 g g | Chipsuri Chipsuri | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
2 linguri lingura | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
2 linguri lingura | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
4 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
100 g g | Branza Mozzarella Branza Mozzarella |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCreveti in crusta crocanta cu sos chutney de ananas
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se dezgheata crevetii. Ananasul se curata, se indeparteaza cotorul iar pulpa se taie in cuburi mici pentru a pregati sosul chutney. Se spala ai se toaca ceapa. Se curata si se toaca ghimbirul.
Se amesteca ananasul, ghimbirul, ceapa verde, mustarul, zaharul, otetul si sucul, se adauga jumatate de lingurita de sare si se aduce la fierbere. Se lasa sa fiarba usor timp de 20 minute la foc mic pana ce lichidul s-a evaporat aproape in totalitate. Se asezoneaza dupa gust si se lasa la racit.
Se spala, se curata si apoi se usuca crevetii. Chipsurile se maruntesc fin. Oul si laptele se amesteca batand continuu. Se sareaza crevetii dupa gust, dupa care se trec prin faina, apoi prin amestecul din ou si lapte iar la final se tavalesc prin chipsurile faramitate. Se prajesc pe toate partile, cu putin ulei fierbinte, timp de aproximativ 2 - 3 minute.
Se servesc impreuna cu sosul chutney. Pofta buna!