
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Homar Homar | ||
4 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
2 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
1 bucati bucata | Praz Praz | ||
1 bucati bucata | Telina Telina | ||
500 ml ml | Vin alb
Vin alb (sec) | ||
1 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
300 g g | Orez arborio Orez arborio | ||
20 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRisotto cu homar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Decongelam homarii la temperatura camerei cu cateva ore inainte, ii decorticam, scoatem carnea si o tocam.
2. Prajim restul homarilor in 1-2 linguri de ulei fierbinte timp de 10 minute si adaugam legumele. Prajim pentru inca cateva minute, apoi adaugam vinul si aproximativ 500 ml de apa.
3. Adaugam frunza de dafin si inabusim la foc mic timp de 1 ora, amestecand din cand in cand. La final, strecuram si pastram sucul rezultat.
4. Prajim ceapa intr-o lingura de ulei. Adaugam orezul, il calim pentru cateva minute si acoperim cu sucul rezultat din operatiunea anterioara. Turnam putin cate putin suc pana cand este incorporat de orez. Repetam miscarea timp de aproximativ 20 de minute, pana cand orezul este fiert al dente si risotto-ul devine cremos.
5. Calim carnea de homar in uleiul ramas si il amestecam cu risotto si unt. Condimentam dupa gust cu sare si piper negru macinat. Pofta buna!