
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Frisca Frisca | ||
300 g g | Legume pentru supa Legume pentru supa | ||
Piper alb
Piper alb (dupa gust) | |||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | |||
500 ml ml | Supa de rosii Supa de rosii | ||
60 ml ml | Brandy Brandy | ||
300 ml ml | Vin alb Vin alb | ||
5 linguri lingura | Unt Unt | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
1 bucati bucata | Homar
Homar (intreg) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa de homar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Homarul se lasa la decongelat dupa instructiunile de pe eticheta. Se scoate carnea din carapace, se taie in bucati cat pentru o inghititura, se acopera si se lasa deoparte.
Se curata ceapa, se taie si se rumeneste in 3 linguri de unt, alaturi de carapace. Se inabusa cu vin alb, 50 ml vinars si supa, se condimenteaza cu sare si piper, se da in clocot i se lasa sa fiarba usor, acoperite, vreme de 8-10 minute. Se toarna apoi intr-un vas, dupa ce a fost strecurat printr-o sita fina.
Legumele pentru supa se spala si se taie in bucati mici. Se prajesc in untul fierbinte ramas si se inabusa in sosul de homar pregatit anterior. Se adauga frisca si se lasa sa se patrunda 12-15 minute, pana devine cremos. Dupa ce amestecul a fost strecurat, se pune coniac dupa gust. Se adauga carnea un pic incalzita si se pregateste pentru servit.