meriți să fii surprins
Panna cotta cu ciocolata si fistic

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

400 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
100 g g Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata
50 g g Zahar brun Zahar brun
1 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara
30 ml ml Apa Apa
100 g g Fistic Fistic

Panna cotta cu ciocolata si fistic

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(30)

Mod de preparare

Amestecam gelatina cu apa, o lasam sa se umfle 5-10 minute sau pana devine ca un jeleu. Curatam fisticul si il taiem grosier din cutit.

Intre timp, pregatim o craticioara cu fund dublu. Punem pe foc smantana dulce, crema de ciocolata, zaharul brun. Amestecam cu telul la foc foarte mic pana ciocolata si zaharul sunt topite si avem o compozitie omogena. Compozitia nu trebuie sa fiarba.

Tragem de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine cu telul, pana gelatina este topita complet.

Adaugam fisticul, amestecam.

Turnam panna cotta cu ciocolata si fistic in cupe. Dam la rece 3-4 ore sau pana este asezata. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: se poate dubla sau injumatati foarte usor in functie de cate portii doriti sa obtineti. Folositi smantana dulce naturala, pentru frisca (va recomand smantana dulce Pilos, este naturala, nu are indulcitori si se bate excelent pentru retetele in care avem nevoie defrisca batuta). Puteti folosi gelatina fin maruntita (granule) sau foi de gelatina. Daca folositi granule, amestecati gelatina (1 pliculet) cu 30ml apa (2 linguri) si o lasati sa se umfle 5-10 minute sau pana arata ca un jeleu compact. Daca folositi gelatina foi, puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pana devin maleabile.

Panna cotta cu ciocolata si fistic este extraordinar de cremoasa, ca un mousse de ciocolata. De aceea, bucatelele de fistic sunt o surpriza placuta si crocanta. Desigur, puteti folosi si nuci, alune de padure, caju, dar si fructe uscate (merisoare, stafide, curmale, smochine).