meriți să fii surprins
Supa de mazare cu creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
400 g g Mazare fina Mazare fina
2 linguri lingura Unt Unt
150 ml ml Vin Pinot Vin Pinot
1 bucati bucata Concentrat de legume Concentrat de legume
200 g g Creveti Creveti
(nedecorticati )
125 g g Smantana 20% Smantana 20%
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
6 frunze frunza Menta Menta
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )

Supa de mazare cu creveti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(4)

Mod de preparare

Din cubul de legume se realizeaza supa (aproximativ 600 ml), in timp ce crevetii se lasa la decongelat.

Se curata ceapa, se toaca, apoi se inabusa in unt incins, impreuna cu mazarea congelata. Se stinge cu vin alb, se toarna supa si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se mai fierbe timp de 10 minute, pana se inmoaie mazarea si ceapa.

Intre timp, se decorticheaza crevetii, se despica partea dorsala si se curata de vinisoarele negre, apoi se spala si se ususca.

Supa preparata se paseaza, se asezoneaza cu smantana si se condimenteaza dupa gust. Crevetii se prajesc 2-3 minute in ulei de masline, apoi se condimenteaza cu piper si sare. Se taie menta si se amesteca cu crevetii. Preparatul astfel obtiinut se serveste adaugat peste supa.