
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
400 g g | Mazare fina Mazare fina | ||
2 linguri lingura | Unt Unt | ||
150 ml ml | Vin Pinot Vin Pinot | ||
1 bucati bucata | Concentrat de legume Concentrat de legume | ||
200 g g | Creveti
Creveti (nedecorticati ) | ||
125 g g | Smantana 20% Smantana 20% | ||
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
6 frunze frunza | Menta Menta | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa de mazare cu creveti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Din cubul de legume se realizeaza supa (aproximativ 600 ml), in timp ce crevetii se lasa la decongelat.
Se curata ceapa, se toaca, apoi se inabusa in unt incins, impreuna cu mazarea congelata. Se stinge cu vin alb, se toarna supa si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se mai fierbe timp de 10 minute, pana se inmoaie mazarea si ceapa.
Intre timp, se decorticheaza crevetii, se despica partea dorsala si se curata de vinisoarele negre, apoi se spala si se ususca.
Supa preparata se paseaza, se asezoneaza cu smantana si se condimenteaza dupa gust. Crevetii se prajesc 2-3 minute in ulei de masline, apoi se condimenteaza cu piper si sare. Se taie menta si se amesteca cu crevetii. Preparatul astfel obtiinut se serveste adaugat peste supa.