
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Unt Unt | ||
5 - 6 bucati bucata | Ceapa
Ceapa (feliate) | ||
5 - 6 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
60 g g | Faina Faina | ||
120 ml ml | Vin alb Vin alb | ||
1,5 l l | Supa de legume Supa de legume | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper | |||
3 frunze frunza | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
3 - 4 ramuri ramura | Cimbru Cimbru | ||
Baghete
Bagheta (felii) | |||
100 g g | Cascaval Gouda Cascaval Gouda |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa frantuzeasca de ceapa cu branza gratinata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Curatati si taiati ceapa. Topiti untul si ceapa pe foc mediu-mare. Amestecati din cand in cand. Sotati pana capata o culoare aurie sau pana cand se caramelizeaza.
Adaugati usturoiul taiat marunt si amestecati, apoi faina si amestecati.
Turnati si vinul si amestecati din nou.
Turnati si supa de legume, asezonati cu sare, piper, frunze de dafin si crengute de cimbru si lasati sa fiarba 10-15 minute pana cand supa se ingroasa si ceapa este bine fiarta.
Intre timp, taiati cateva felii de bagheta si prajiti-le, fie in cuptor, fie in prajitorul de paine pana cand sunt frumos rumenite.
Puneti supa in boluri termorezistente, asezati feliile de bagheta si presarati branza rasa deasupra.
Bagati 2-4 minute in cuptorul incins, la 200°C pana cand branza se topeste si capata o culoare aurie, frumos rumenita.
Pofta buna!