meriți să fii surprins
Supa frantuzeasca de ceapa cu branza gratinata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Unt Unt
5 - 6 bucati bucata Ceapa Ceapa
(feliate)
5 - 6 catei catel Usturoi Usturoi
60 g g Faina Faina
120 ml ml Vin alb Vin alb
1,5 l l Supa de legume Supa de legume
Sare Sare
Piper Piper
3 frunze frunza Foi de dafin Foaie de dafin
3 - 4 ramuri ramura Cimbru Cimbru
Baghete Bagheta
(felii)
100 g g Cascaval Gouda Cascaval Gouda

Supa frantuzeasca de ceapa cu branza gratinata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:20 h
(298)

Mod de preparare

Curatati si taiati ceapa. Topiti untul si ceapa pe foc mediu-mare. Amestecati din cand in cand. Sotati pana capata o culoare aurie sau pana cand se caramelizeaza.

Adaugati usturoiul taiat marunt si amestecati, apoi faina si amestecati.

Turnati si vinul si amestecati din nou.

Turnati si supa de legume, asezonati cu sare, piper, frunze de dafin si crengute de cimbru si lasati sa fiarba 10-15 minute pana cand supa se ingroasa si ceapa este bine fiarta.

Intre timp, taiati cateva felii de bagheta si prajiti-le, fie in cuptor, fie in prajitorul de paine pana cand sunt frumos rumenite.

Puneti supa in boluri termorezistente, asezati feliile de bagheta si presarati branza rasa deasupra.

Bagati 2-4 minute in cuptorul incins, la 200°C pana cand branza se topeste si capata o culoare aurie, frumos rumenita.

Pofta buna!