
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSupa frantuzeasca de ceapa cu branza gratinata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Vezi reteta pas cu pas: Reteta video Supa frantuzeasca de ceapa
Curatati si taiati ceapa. Topiti untul si ceapa pe foc mediu-mare. Amestecati din cand in cand. Sotatipana capata o culoare aurie sau pana cand se caramelizeaza.
Adaugati usturoiul taiat marunt siamestecati, apoi faina si amestecati.
Turnati si vinul si amestecati din nou.
Turnati si supa de legume,asezonati cu sare, piper, frunze de dafin si crengute de cimbru si lasati sa fiarba 10-15 minute panacand supa se ingroasa si ceapa este bine fiarta.
Intre timp, taiati cateva felii de bagheta si prajiti-le, fie in cuptor, fie in prajitorul de paine pana candsunt frumos rumenite.
Puneti supa in boluri termorezistente, asezati feliile de bagheta si presarati branza rasa deasupra.
Bagati 2-4 minute in cuptorul incins, la 200°C pana cand branza se topeste si capata o culoare aurie,frumos rumenita.
Pofta buna!