Spalati pulpa de miel, uscati-o prin tamponare cu un servet de bucatarie, eliminati grasimea si tendoanele. Frecati carnea pe toate partile cu sare, piper si maghiran. Puneti carnea in tava unsa cu ulei in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 50 de minute. Intoarceti pulpa de miel, stropiti cu ulei de masline si, in functie de marimea ei, mai lasati la cuptor timp de alte 50 - 75 de minute.
Intre timp curatati frunzele de busuioc, tocati-le impreuna cu alunele de padure, nu foarte fin, amestecati cu mixul de condimente si untul inmuiat, condimentati cu sare si piper. Spalati merele si scoateti casuta de samburi, umpleti-le cu amestecul de alune. Puneti merele in tava alaturi de pulpa de miel si mai lasati la cuptor cca. 40 de minute.
Incalziti putin gemul si amestecati-l cu sucul de mere, turnati peste friptura cu 10 minute inainte de a o scoate din cuptor. Lasati friptura sa se mai raceasca putin, taiati si serviti.
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.
Selecteaza ingredientele pe care vrei sa le adaugi in lista de cumparaturi.
4 linguri Suc de mere Suc de mere 2 linguri Gem de caise Gem de caise 2 linguri Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin 1 lingura Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit 1 buc Pulpe de miel Pulpa de miel 4 buc Mere ecologice Mere ecologice 40 g Unt 65% Unt 65% 125 g Alune de padure Alune de padure Maghiran Maghiran