
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTranche des fruits (Felie de fructe)
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intinde foietajul intr-o tava de copt, apoi taie marginile, folosind un cutit ascutit. Preseaza usor foietajul in forma, inteapa-l cu o furculita si unge cu putina margarina sau ulei de floarea-soarelui. Pune tava cu foietaj in cuptorul incins, pentru 15 minute, pana cand preparatul se umfla si se rumeneste. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l la racit.
Umplutura: taie fructele si asaza cu atentie feliile peste aluat.
Stoarce lamaia pentru a obtine zeama (ai nevoie de 1 lingurita). Pune gemul intr-o cratita mica, impreuna cu sucul de lamaie, si da-l in clocot, amestecand din cand in cand. Lasa-l sa se raceasca, insa nu de tot (daca este prea gros, adauga putina apa clocotita). Foloseste o pensula pentru foietaj si acopera fructele cu glazura din gem. Sfat: pentru mai multa savoare, adauga deasupra frisca vegetala.