
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTranche des fruits (Felie de fructe)
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intinde foietajul intr-o tava de copt, apoi taie marginile, folosind un cutit ascutit. Preseaza usor foietajul in forma, inteapa-l cu o furculita si unge cu putina margarina sau ulei de floarea-soarelui. Pune tava cu foietaj in cuptorul incins, pentru 15 minute, pana cand preparatul se umfla si se rumeneste. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l la racit.
Umplutura: taie fructele si asaza cu atentie feliile peste aluat.
Stoarce lamaia pentru a obtine zeama (ai nevoie de 1 lingurita). Pune gemul intr-o cratita mica, impreuna cu sucul de lamaie, si da-l in clocot, amestecand din cand in cand. Lasa-l sa se raceasca, insa nu de tot (daca este prea gros, adauga putina apa clocotita). Foloseste o pensula pentru foietaj si acopera fructele cu glazura din gem. Sfat: pentru mai multa savoare, adauga deasupra frisca vegetala.