meriți să fii surprins
Tranche des fruits (Felie de fructe)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Pere Para
6 bucati bucata Capsuni Capsuni
1 bucati bucata Kiwi Kiwi
3 linguri lingura Gem de capsuni Gem de capsuni
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 bucati bucata Mere Mar
(rosii)
Margarina Margarina
(dupa gust)
400 g g Foietaj Foietaj
200 g g Struguri Struguri
(albi si negri)

Tranche des fruits (Felie de fructe)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Intinde foietajul intr-o tava de copt, apoi taie marginile, folosind un cutit ascutit. Preseaza usor foietajul in forma, inteapa-l cu o furculita si unge cu putina margarina sau ulei de floarea-soarelui. Pune tava cu foietaj in cuptorul incins, pentru 15 minute, pana cand preparatul se umfla si se rumeneste. Scoate-l apoi din cuptor si lasa-l la racit.

Umplutura: taie fructele si asaza cu atentie feliile peste aluat.

Stoarce lamaia pentru a obtine zeama (ai nevoie de 1 lingurita). Pune gemul intr-o cratita mica, impreuna cu sucul de lamaie, si da-l in clocot, amestecand din cand in cand. Lasa-l sa se raceasca, insa nu de tot (daca este prea gros, adauga putina apa clocotita). Foloseste o pensula pentru foietaj si acopera fructele cu glazura din gem. Sfat: pentru mai multa savoare, adauga deasupra frisca vegetala.