
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Unt Unt | |
250 g g | Smantana Smantana | |
600 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
0,5 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
300 g g | Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure | |
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCornulete cu gem
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Topim untul si il amestecam cu smantana si esenta de vanilie, intr-un vas incapator, care sa ne permita sa framantam. Adaugam faina si framantam un aluat bine legat, care se desprinde de peretii vasului. Mutam aluatul pe o folie alimentara, il modelam sub forma de disc si il dam la frigider cel putin o ora inainte de folosire. Dupa ce scoatem aluatul de la rece, il impartim in 5 parti egale. Lucram cu o bucata de aluat o data, in timp ce le pastram pe celelalte la frigider. Intindem aluatul intr-un disc cu diametrul de 20-25 cm si grosimea de minim 0.5 cm.
Ungem aluatul cu un strat subtire de dulceata si il taiem in 8 triunghiuri egale. Sau taiem aluatul in 8 triunghiuri si le ungem pe fiecare cu gem. Cum vi se pare voua mai usor, asa sa faceti. Daca se ung individual sunt sanse mai mici sa iasa gemul la copt, pentru ca putem lasa margine la fiecare cornulet.
Dupa aceea, rulam triunghiurile de la mare la mic, pentru a forma cornuletele. Le asezam in tava, pe hartie de copt si coacem cornuletele 18-20 minute sau pana incep sa se rumeneasca. Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar vanilat. Sunt perfecte langa un pahar de lapte rece sau o ciocolata calda, dar si pentru pachetelul de la scoala, ca o mica gustare dulce. Si, cu siguranta, daca le duceti cornulete si bunicilor sau mamelor voastre, le treziti amintiri frumoase!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.