meriți să fii surprins
Cornuri cu magiun si nuca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
100 g g Zahar Zahar
125 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
50 g g Unt Unt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
400 g g Magiun de prune Magiun de prune
150 g g Miez de nuca Miez de nuca
3 bucati bucata Oua Ou
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)

Cornuri cu magiun si nuca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(4)

Mod de preparare

Amestecam laptele caldut, zaharul, vanilia si drojdia. Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Punem faina in bolul unui mixer, facem o gropita in mijloc. Punem galbenusurile in gropita, turnam amestecul cu drojdie, framantam pana aluatul e bine legat. Adaugam si untul moale. Framantam 10-15 minute sau pana avem un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului. Desigur, puteti framanta si cu mana, nu este nicio problema.

Facem o bila din aluat, o punem intr-un bol curat si o lasam la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura, amestecam magiunul cu nuca macinata. Puteti adauga si zahar pudra daca doriti o umplutura mai dulce. Magiunul nu contine zahar, fiind facut doar din fructe.

Cand a trecut timpul de dospire, scoatem aluatul din bol si il mai framantam putin e masa bine pudrata cu faina. Intindem o foaie de aluat de 25*35 cm. Ungem aluatul cu amestecul de magiun si nuca, folosind o spatula pentru a-l intinde uniform. Il impaturam intai de la stanga la dreapta, apoi trecem partea dreapta peste cea stranga. Practic impaturim aluatul in 3. Taiem aluatul in 8 fasii, pe care le rasucim pentru a obtine cornurile.

Asezam cornurile in tava, pe hartie de copt. Le ungem cu un galbenus si le coacem in cuptorul incins la 200°C timp de 10 minute, apoi scadem temperatura la 180°C si coacem alte 10 minute.

Dupa ce se racesc putin, putei folosi zahar pudra pentru a garnisi cornurile. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.