meriți să fii surprins
Cornuri cu magiun si nuca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
100 g g Zahar Zahar
125 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
50 g g Unt Unt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
400 g g Magiun de prune Magiun de prune
150 g g Miez de nuca Miez de nuca
3 bucati bucata Oua Ou
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)

Cornuri cu magiun si nuca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:30 h
(13)

Mod de preparare

Amestecam laptele caldut, zaharul, vanilia si drojdia. Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Punem faina in bolul unui mixer, facem o gropita in mijloc. Punem galbenusurile in gropita, turnam amestecul cu drojdie, framantam pana aluatul e bine legat. Adaugam si untul moale. Framantam 10-15 minute sau pana avem un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului. Desigur, puteti framanta si cu mana, nu este nicio problema.

Facem o bila din aluat, o punem intr-un bol curat si o lasam la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura, amestecam magiunul cu nuca macinata. Puteti adauga si zahar pudra daca doriti o umplutura mai dulce. Magiunul nu contine zahar, fiind facut doar din fructe.

Cand a trecut timpul de dospire, scoatem aluatul din bol si il mai framantam putin e masa bine pudrata cu faina. Intindem o foaie de aluat de 25*35 cm. Ungem aluatul cu amestecul de magiun si nuca, folosind o spatula pentru a-l intinde uniform. Il impaturam intai de la stanga la dreapta, apoi trecem partea dreapta peste cea stranga. Practic impaturim aluatul in 3. Taiem aluatul in 8 fasii, pe care le rasucim pentru a obtine cornurile.

Asezam cornurile in tava, pe hartie de copt. Le ungem cu un galbenus si le coacem in cuptorul incins la 200°C timp de 10 minute, apoi scadem temperatura la 180°C si coacem alte 10 minute.

Dupa ce se racesc putin, putei folosi zahar pudra pentru a garnisi cornurile. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei