
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrumble cu peltea de gutui
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o tava de 25x35 cm sau 2 vase termorezistente de 15x15cm.
Pentru blatul sfarmicios:punem untul rece, taiat cubulete, faina, zaharul si scortisoara intr-un bol. Amestecam ingredientele cu mana, frecand untul intre degete, pana avem o compozitie ca un pesmet mare. E foarte bine sa ramana si bucati mai mari, care vor fi si mai crocante o data ce sunt coapte.
Pentru blatul pufos:punem in bolul unui mixer untul moale, la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie, miezul de la pastaia de vanilie si scortisoara. Le amestecam pana avem o spuma. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dup fiecare. Folosim o spatula pentru a trage aluatul de pe marginea bolului. Adaugam faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam, adaugam faina. Amestecam din nou, pana avem un aluat omogen, lucios.
Pentru umplutura de gutui:curatam gutuile de coaja si le dam pe razatoarea mare. Calim gutuile impreuna cu zaharul si scortisoara, pana sunt moi si isi schimba culoarea. Tragem de pe foc si adaugam pelteaua de gutui. Amestecam foarte bine.
Pentru a asambla prajitura:punem blatul pufos in tava si il intindem intr-un strat uniform, folosind o spatula. Pudram bine cu pesmet. Punem umplutura de gutui, cu grija, pentru a nu intra in blatul pufos. Deasupra punem aluatul sfarmicios, astfel incat sa acopere umplutua de gutui.
Dam totul la cuptor timp de 40-50 minute sau pana trece testul scobitorii si blatul sfarmicios este rumenit frumos. Lasam prajitura cu peltea de gutui sa se raceasca putin inainte de servire, daca dorim sa o taiem cubulete sau o putem servi cu lingura, alaturi de un glob de inghetata. Pofta buna!