
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
100 g g | Zahar Zahar | |
150 g g | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
6 linguri lingura | Apa Apa | |
2 bucati bucata | Mere
Mar (golden) | |
300 g g | Fructe de padure Fructe de padure | |
150 g g | Zahar Zahar | |
0,5 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
2 lingurite lingurita | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPlacinta cu fructe de padure si mere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Amestecam faina cu untul pana se omogenizeaza, apoi adaugam zaharul, galbenusul si apa atat cat sa se formeze un aluat consistent, dar omogen. Il lasam la frigider sa se odihneasca timp de 20 de minute.
2. Intre timp, curatam merele de seminte si le taiem in sferturi, apoi in felii subtiri si le punem la calit la foc potrivit cu putina apa.
3. Adaugam zaharul, amestecam, adaugam fructele de padure, amestecam usor si adaugam si scortisoara. Dam la o parte vasul de pe foc si lasam sa se scurga zeama.
4. Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem in foi subtiri de dimensiunea formei. Punem prima foaie pe fundul tavii si marginea o adaugam peste compozitia de fructe, dupa care asezam deasupra cealalta foaie de aluat. Ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin apa si intepam aluatul cu o furculita pentru eliminarea aburului din interior in timpul coacerii.
5. O coacem la cuptor la o temperatura de 170 ° C timp de 45 - 50 de minute. La sfarsit, presaram zahar pudra deasupra. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.