meriți să fii surprins
Placinta cu mere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 varfuri varf Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 bucati bucata Oua Ou
Rom Rom
(dupa gust)
3 linguri lingura Zahar Zahar
4 linguri lingura Pesmet Pesmet
150 g g Stafide Stafide
50 g g Unt Unt
900 g g Piure de mere Piure de mere
1 bucati bucata Aluat Aluat
(oietaj pentru placinta)

Placinta cu mere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(5)

Mod de preparare

Se pun intr-o tigaie untul, pesmetul si zaharul. Se poate adauga chiar si un pic de rom. Se rumeneste compozitia si apoi se amesteca cu pasta de mere, scortisoara si cu stafidele.

Nu uitati ca inainte de a folosi stafidele, acestea se tin in apa calda cel putin o ora!

Se unge bine o forma nu foarte inalta si se intinde o foaie de foietaj. Se toarna o prima parte din compozitie in forma de copt. Se adauga apoi un strat subtire de foietaj si se toarna restul compozitiei. La final se acopera totul cu un ultim strat de foietaj, se inchide bine in lateral, se bate un galbenus de ou si se toarna deasupra (sau o solutie de apa si zahar, dupa preferinta).

Se introduce placinta intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.