
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPlacinta cu mere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se pun intr-o tigaie untul, pesmetul si zaharul. Se poate adauga chiar si un pic de rom. Se rumeneste compozitia si apoi se amesteca cu pasta de mere, scortisoara si cu stafidele.
Nu uitati ca inainte de a folosi stafidele, acestea se tin in apa calda cel putin o ora!
Se unge bine o forma nu foarte inalta si se intinde o foaie de foietaj. Se toarna o prima parte din compozitie in forma de copt. Se adauga apoi un strat subtire de foietaj si se toarna restul compozitiei. La final se acopera totul cu un ultim strat de foietaj, se inchide bine in lateral, se bate un galbenus de ou si se toarna deasupra (sau o solutie de apa si zahar, dupa preferinta).
Se introduce placinta intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.