meriți să fii surprins
Rulouri cu dovleac si scortisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Dovleac Dovleac
(placintar)
550 g g Faina Faina
120 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
7 g g Drojdie uscata Drojdie uscata
Sare Sare
Scortisoara Scortisoara
600 ml ml Lapte Lapte
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
180 g g Piure de dovleac Piure de dovleac
(din placintarul copt)
80 g g Unt Unt
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar Zahar
10 g g Scortisoara Scortisoara

Rulouri cu dovleac si scortisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:05 h
(23)

Mod de preparare

Pasul 1

Taie un dovleac placintar in jumatate, pe lungime. Scoate-i semintele, cresteaza-l si apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 200°C pana se inmoaie, aprox 1 ora.

Dovleacul copt va sta la racit putin, apoi ii scoti miezul cu o lingura, il pui intr-un bol si il blenduiesti ca pe piureul de cartofi. Cantareste cantitatea dorita de piure, iar restul pastreaza-l in congelator si foloseste-l cu prima ocazie.

Intr-un bol adauga faina, zaharul, zaharul vanilinat, drojdia, sarea, scortisoara, amesteca bine totul si apoi adauga laptele, galbenusurile, piureul de dovleac, untul si amesteca pana obtii un aluat pe care acopera-l cu un servet si  lasa-l la dospit timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pasul 2

Dupa ce a dospit aluatul, pregateste umplutura.

Pune un vas pe foc, adauga untul, zaharul, scortisoara si amesteca bine totul pana se topeste zaharul.

Presara faina pe blatul de lucru, intinde aluatul, pune umplutura de unt, zahar si scortisoara si intinde-o bine pe toata suprafata aluatului. Ruleaza si apoi pune ruloul pe un tocator. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, taie rondele pe care aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Baga tava in cuptor, in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 20-25 minute sau pana se rumenesc usor.

Scoate-le din cuptor cand s-au rumenit si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Pofta buna!

Rulouri cu dovleac si scortisoara
3:05 h

Rulouri cu dovleac si scortisoara

Ingrediente

Dovleac (placintar)
1 bucata
Faina
550 g
Zahar
120 g
Zahar vanilat
1 plic
Drojdie uscata
7 g
Sare
Scortisoara
Lapte
600 ml
Galbenus
2 bucata
Piure de dovleac (din placintarul copt)
180 g
Unt
80 g
Unt
100 g
Zahar
100 g
Scortisoara
10 g
Rulouri cu dovleac si scortisoara
1:45 h

Pasul 1

Rulouri cu dovleac si scortisoara

Taie un dovleac placintar in jumatate, pe lungime. Scoate-i semintele, cresteaza-l si apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 200°C pana se inmoaie, aprox 1 ora.

Dovleacul copt va sta la racit putin, apoi ii scoti miezul cu o lingura, il pui intr-un bol si il blenduiesti ca pe piureul de cartofi. Cantareste cantitatea dorita de piure, iar restul pastreaza-l in congelator si foloseste-l cu prima ocazie.

Intr-un bol adauga faina, zaharul, zaharul vanilinat, drojdia, sarea, scortisoara, amesteca bine totul si apoi adauga laptele, galbenusurile, piureul de dovleac, untul si amesteca pana obtii un aluat pe care acopera-l cu un servet si  lasa-l la dospit timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Dovleac (placintar): 1 bucata
Faina: 550 g
Zahar: 120 g
Zahar vanilat: 1 plic
Drojdie uscata: 7 g
Sare
Scortisoara
Lapte: 600 ml
Galbenus: 2 bucata
Piure de dovleac (din placintarul copt): 180 g
Unt: 80 g
Rulouri cu dovleac si scortisoara
1:20 h

Pasul 2

Umplutura rulouri cu dovleac si scortisoara

Dupa ce a dospit aluatul, pregateste umplutura.

Pune un vas pe foc, adauga untul, zaharul, scortisoara si amesteca bine totul pana se topeste zaharul.

Presara faina pe blatul de lucru, intinde aluatul, pune umplutura de unt, zahar si scortisoara si intinde-o bine pe toata suprafata aluatului. Ruleaza si apoi pune ruloul pe un tocator. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, taie rondele pe care aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Baga tava in cuptor, in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 20-25 minute sau pana se rumenesc usor.

Scoate-le din cuptor cand s-au rumenit si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Pofta buna!

Unt: 100 g
Zahar: 100 g
Scortisoara: 10 g
Rulouri cu dovleac si scortisoara

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2