
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
225 g g | Faina Faina | ||
0,5 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | ||
Sare Sare | |||
45 g g | Zahar Zahar | ||
150 g g | Unt Unt | ||
20 ml ml | Apa
Apa (rece) | ||
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus |
umplutura
1 kg kg | Visine Visine | ||
100 g g | Zahar Zahar | ||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
30 g g | Amidon Amidon |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrostata cu visine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol, puneti faina, praful de copt, un praf de sare, zaharul si untul rece. Amestecati pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati apa rece si galbenusul si amestecati pana se incheaga compozitia si obtineti un aluat moale si fin.
Amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea. Adaugati untul rece taiat bucati si amestecati pana obtineti un aluat nisipos.
Adaugati si galbenusul peste amestecul de faina. Amestecati pana se incheaga compozitia si obtineti un aluat moale si fin.
Inveliti aluatul in folie alimentara si il dati la rece pentru cel putin o ora.
Cat timp sta aluatul la rece, spalati visinele si le scoateti samburii. Le puneti intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilinat si amidonul de porumb si amestecati usor totul astfel incat sa nu se striveasca visinele si le dati la frigider si pe ele.
Cu 15-20 de minute inainte de a trece ora cuvenita odihnei aluatului, porniti cuptorul si-l preincalziti la 180°C.
Scoateti aluatul din frigider si taiati 3/4 din el.
Pregatiti o tava tapetata in care veti coace crostata. Partea mai mare o intindeti intre doua foi de copt si cand este intinsa o puneti in tava si indepartati partea de deasupra. Scoateti umplutura de visine de la rece si o distribuiti uniform pe toata suprafata, apoi dati din nou la rece.
Cealalta treime de aluat, o intindeti tot intre doua foi de copt. Taiati aluatul in fasii, scoateti crostata de la rece si formati cu ajutorul fasiilor, un grilaj.
Bateti un ou si ungeti crostata. Dati la cuptor la 180 °C timp de 30 – 35 minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin si apoi serviti.
Pofta buna!