
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
125 g g | Zahar tos Zahar tos | ||
Zahar vanilat Zahar vanilat | |||
125 g g | Faina Faina | ||
125 g g | Gem de capsuni Gem de capsuni | ||
Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRulada 5x5 cu gem
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt tava cea mai mare a cuptorului.
Intr-un bol incapator punem ouale. Adaugam zaharul tos si zaharul vanilat. Amestecam cu mixerul la viteza mare pana ouale isi dubleaza cantitatea si sunt spumoase.
Adaugam faina, amestecam din nou pana avem un aluat omogen. Este suficient cca 1 minut cu mixerul.
Turnam aluatul in tava. Nivelam intr-un strat subtire si uniform, cu ajutorul unei spatula.Coacem 10-12 minute sau pana aluatul are o crusta.
Intre timp, pregatim un prosop curat pe masa de lucru. Rasturnam aluatul fierbinte pe prosop, pudram putin zahar. Acoperim cu folie alimentara si rulam cat de strans putem. Lasam in folie 15-20 minute.
Desfacem aluatul usor si ungem cu gem, intr-un strat subtire. Nu va faceti griji daca aluatul se rupe, il vom “lipi” la loc cu gem.
Rulam din nou, cat de strans putem, ajutandu-ne de folie alimentara. Lasam la frigider 30 minute inainte de feliere.
Rulada 5x5 cu gem este gata si poate fi feliata. Este un deliciu: atat de pufoasa si merge perfect la micul dejun, alaturi de lapte sau ceai. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stiti despre reteta: este important sa lucrati foarte repede, cu foaia fierbinte, pentru ca aceasta sa nu se rupa.Coaceti aluatul numai cat sa faca o crusta. Daca il coaceti prea mult, devine crocant si nu se mai poate rula.Pentru compozitie folositi gemul preferat sau o crema tartinabila. Pentru varianta cu mai putin zahar, puteti inlocui zaharul din compozitie cu indulcitor (doar sa nu fie unul lichid, ci unul care se preteaza si la copt). Pentru umplutura puteti folosi magiun fara zahar.Peste gem puteti adauga nuca macinata, inainte de rula foaia de aluat.Pentru o rulada cu cacao, puneti in reteta doar 100g faina si adaugati 25g cacao amara.