meriți să fii surprins
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Faina Faina
20 g g Zahar pudra Zahar pudra
10 g g Praf de copt Praf de copt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
150 g g Unt Unt
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
45 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
80 g g Miez de nuca Miez de nuca
(tocat)
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Zahar Zahar
40 g g Amidon Amidon
300 ml ml Lapte Lapte
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
250 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
200 g g Frisca Frisca
100 g g Zahar Zahar
1 kg kg Mere Mere
150 ml ml Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala
30 g g Unt Unt
30 g g Amidon Amidon
50 ml ml Apa Apa
3 g g Scortisoara Scortisoara

pentru decor

500 g g Frisca Frisca
Scortisoara macinata Scortisoara macinata

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(125)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, pregateste crusta. Pune intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilinat si untul care este rece. Framanta bine (cu mana) pana se incorporeaza untul si obtii un aluat nisipos.

Apoi adauga galbenusul, iaurtul grecesc si nucile tocate. Amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza si obtii un aluat.

Pune aluatul pe o folie alimentara si da-l la frigider pentru 30 de minute. 

Cat sta aluatul la frigider, pregateste crema de vanilie.

Pasul 2

Pune un vas pe foc, adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si zaharul. Amesteca cu un tel. Apoi, adauga amidonul de porumb, amesteca, adauga laptele si amesteca continuu pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, adauga gelatina hidratata (10 g gelatina hidratata in 50 ml de apa rece). Incorporeaz-o si pe ea si lasa crema la racit (trebuie sa se raceasca foarte bine).

Dupa ce ai pregatit crema, pregateste o tava cu inel, tapetata cu hartie de copt. 

Scoate aluatul de la rece si intinde-l intre 2 foi de copt. Pune aluatul intins pe fundul tavii si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 15-20 de minute.

Pune crema de vanilie (racita) intr-un bol, adauga ricotta si  omogenizeaza si apoi frisca si omogenizeaza din nou. 

Pasul 3

Este timpul sa te ocupi de mere. 

Spala merele, curata-le si taie-le cubulete. 

Pune o tigaie pe foc, adauga zaharul si lasa-l sa se caramelizeze. Cand s-a caramelizat, adauga merele, sucul de portocale proaspat stors, untul si amesteca usor. Gateste-le bine, dar, fara a se inmuia foarte tare.

Dizolva 30 g de amidon de porumb in 50 ml de apa si toarna amestecul peste mere.

Da in clocot pana se ingroasa. La final, adauga scortisoara. Scoate merele intr-un bol. 

Pasul 4

Dupa ce ai pregatit crema, merele si crusta, incepi sa asamblezi prajitura chiar in tava in care ai copt crusta. 

Peste crusta coapta si racita, adauga crema de vanilie, ricotta si frisca, apoi merele caramelizate si termina cu un strat generos de frisca. 

Baga prajitura la frigider pentru minim 8 ore sau cel mai bine pana a doua zi cand poti servi. Decoreaza cu scortisoara. 

Pofta buna!

Prajitura cu mere si crema de vanilie
1:50 h

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

Faina
200 g
Zahar pudra
20 g
Praf de copt
10 g
Zahar vanilat
1 plic
Unt
150 g
Galbenus
1 bucata
Iaurt grecesc
45 g
Miez de nuca (tocat)
80 g
Galbenus
4 bucata
Zahar vanilat
1 plic
Zahar
100 g
Amidon
40 g
Lapte
300 ml
Gelatina alimentara
10 g
Branza Ricotta
250 g
Frisca
200 g
Zahar
100 g
Mere
1 kg
Suc proaspat de portocala
150 ml
Unt
30 g
Amidon
30 g
Apa
50 ml
Scortisoara
3 g
Frisca
500 g
Scortisoara macinata
Prajitura cu mere si crema de vanilie
40 min

Pasul 1

Pas 1 - crusta prajitura

Pentru inceput, pregateste crusta. Pune intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilinat si untul care este rece. Framanta bine (cu mana) pana se incorporeaza untul si obtii un aluat nisipos.

Apoi adauga galbenusul, iaurtul grecesc si nucile tocate. Amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza si obtii un aluat.

Pune aluatul pe o folie alimentara si da-l la frigider pentru 30 de minute. 

Cat sta aluatul la frigider, pregateste crema de vanilie.

Faina: 200 g
Zahar pudra: 20 g
Praf de copt: 10 g
Zahar vanilat: 1 plic
Unt: 150 g
Galbenus: 1 bucata
Iaurt grecesc: 45 g
Miez de nuca (tocat): 80 g
Prajitura cu mere si crema de vanilie
40 min

Pasul 2

Pas 2 - crema de branza si vanilie

Pune un vas pe foc, adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si zaharul. Amesteca cu un tel. Apoi, adauga amidonul de porumb, amesteca, adauga laptele si amesteca continuu pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, adauga gelatina hidratata (10 g gelatina hidratata in 50 ml de apa rece). Incorporeaz-o si pe ea si lasa crema la racit (trebuie sa se raceasca foarte bine).

Dupa ce ai pregatit crema, pregateste o tava cu inel, tapetata cu hartie de copt. 

Scoate aluatul de la rece si intinde-l intre 2 foi de copt. Pune aluatul intins pe fundul tavii si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 15-20 de minute.

Pune crema de vanilie (racita) intr-un bol, adauga ricotta si  omogenizeaza si apoi frisca si omogenizeaza din nou. 

Galbenus: 4 bucata
Zahar vanilat: 1 plic
Zahar: 100 g
Amidon: 40 g
Lapte: 300 ml
Gelatina alimentara: 10 g
Branza Ricotta: 250 g
Frisca: 200 g
Prajitura cu mere si crema de vanilie
20 min

Pasul 3

Pas 3 - mere caramelizate

Este timpul sa te ocupi de mere. 

Spala merele, curata-le si taie-le cubulete. 

Pune o tigaie pe foc, adauga zaharul si lasa-l sa se caramelizeze. Cand s-a caramelizat, adauga merele, sucul de portocale proaspat stors, untul si amesteca usor. Gateste-le bine, dar, fara a se inmuia foarte tare.

Dizolva 30 g de amidon de porumb in 50 ml de apa si toarna amestecul peste mere.

Da in clocot pana se ingroasa. La final, adauga scortisoara. Scoate merele intr-un bol. 

Zahar: 100 g
Mere: 1 kg
Suc proaspat de portocala: 150 ml
Unt: 30 g
Amidon: 30 g
Apa: 50 ml
Scortisoara: 3 g
Prajitura cu mere si crema de vanilie
10 min

Pasul 4

Pas 4 - asamblare prajitura cu mere si crema de vanilie

Dupa ce ai pregatit crema, merele si crusta, incepi sa asamblezi prajitura chiar in tava in care ai copt crusta. 

Peste crusta coapta si racita, adauga crema de vanilie, ricotta si frisca, apoi merele caramelizate si termina cu un strat generos de frisca. 

Baga prajitura la frigider pentru minim 8 ore sau cel mai bine pana a doua zi cand poti servi. Decoreaza cu scortisoara. 

Pofta buna!

Frisca: 500 g
Scortisoara macinata
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4