Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Faina Faina | |
20 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
10 g g | Praf de copt Praf de copt | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
150 g g | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
45 g g | Iaurt grecesc Iaurt grecesc | |
80 g g | Miez de nuca
Miez de nuca (tocat) | |
4 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
100 g g | Zahar Zahar | |
40 g g | Amidon Amidon | |
300 ml ml | Lapte Lapte | |
10 g g | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
250 g g | Branza Ricotta Branza Ricotta | |
200 g g | Frisca Frisca | |
100 g g | Zahar Zahar | |
1 kg kg | Mere Mere | |
150 ml ml | Suc proaspat de portocala Suc proaspat de portocala | |
30 g g | Unt Unt | |
30 g g | Amidon Amidon | |
50 ml ml | Apa Apa | |
3 g g | Scortisoara Scortisoara |
pentru decor
500 g g | Frisca Frisca | |
Scortisoara macinata Scortisoara macinata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu mere si crema de vanilie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru inceput, pregateste crusta. Pune intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilinat si untul care este rece. Framanta bine (cu mana) pana se incorporeaza untul si obtii un aluat nisipos.
Apoi adauga galbenusul, iaurtul grecesc si nucile tocate. Amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza si obtii un aluat.
Pune aluatul pe o folie alimentara si da-l la frigider pentru 30 de minute.
Cat sta aluatul la frigider, pregateste crema de vanilie.
Pasul 2
Pune un vas pe foc, adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si zaharul. Amesteca cu un tel. Apoi, adauga amidonul de porumb, amesteca, adauga laptele si amesteca continuu pana se ingroasa.
Cand s-a ingrosat, adauga gelatina hidratata (10 g gelatina hidratata in 50 ml de apa rece). Incorporeaz-o si pe ea si lasa crema la racit (trebuie sa se raceasca foarte bine).
Dupa ce ai pregatit crema, pregateste o tava cu inel, tapetata cu hartie de copt.
Scoate aluatul de la rece si intinde-l intre 2 foi de copt. Pune aluatul intins pe fundul tavii si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 15-20 de minute.
Pune crema de vanilie (racita) intr-un bol, adauga ricotta si omogenizeaza si apoi frisca si omogenizeaza din nou.
Pasul 3
Este timpul sa te ocupi de mere.
Spala merele, curata-le si taie-le cubulete.
Pune o tigaie pe foc, adauga zaharul si lasa-l sa se caramelizeze. Cand s-a caramelizat, adauga merele, sucul de portocale proaspat stors, untul si amesteca usor. Gateste-le bine, dar, fara a se inmuia foarte tare.
Dizolva 30 g de amidon de porumb in 50 ml de apa si toarna amestecul peste mere.
Da in clocot pana se ingroasa. La final, adauga scortisoara. Scoate merele intr-un bol.
Pasul 4
Dupa ce ai pregatit crema, merele si crusta, incepi sa asamblezi prajitura chiar in tava in care ai copt crusta.
Peste crusta coapta si racita, adauga crema de vanilie, ricotta si frisca, apoi merele caramelizate si termina cu un strat generos de frisca.
Baga prajitura la frigider pentru minim 8 ore sau cel mai bine pana a doua zi cand poti servi. Decoreaza cu scortisoara.
Pofta buna!