Mod de preparare
Pentru inceput pregatiti umplutura deoarece are nevoie de timp de racire. Spalati, curatati si radeti dovleacul.
Puneti pe foc un vas, adaugati dovleacul ras, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilinat.
Lasati pe foc pana se topeste untul, iar dovleacul se inmoaie. Amestecati din cand in cand. Dupa ce s-a topit untul si s-a inmuiat dovleacul, luati de pe foc si lasati la racit, apoi pregatiti foile.
Intr-un bol, adaugati faina, sarea, oul, uleiul, otetul si apa calduta. Amestecati si framantati pana obtineti o coca. Formati o bila din ea.
Puneti ulei pe blatul de lucru si intindeti-l bine pe tot blatul. Impartiti coca in 4 parti egale. Pe fiecare parte mai turnati putin ulei si apoi intindeti cu sucitorul pana obtineti o foaie subtire. Puneti ulei pe masura ce intindeti foaia.
Impartiti si compozitia de dovleac in 4 parti egale si puneti compozitie pe fiecare foaie. Rulati si strangeti la capete, apoi mutati cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Veti obtine 4 astfel de rulouri.
Dati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute sau pana acestea prind o culoare frumoasa aramie.
Pudrati cu zahar si serviti. Pofta buna!