meriți să fii surprins
Cornulete de Hateg

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 pachete pachet Unt Unt
3 linguri lingura Otet Otet
3 linguri lingura Apa Apa
350 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 borcane borcan Magiun de prune Magiun de prune
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)

Cornulete de Hateg

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol mai mare untul la temperatura camerei si il omogenizati bine. Se adauga apoi otetul si apa si se amesteca. Adaugati treptat si faina si formati o coca pe care o puneti intr-o folie de plastic si o lasati la frigider 1, 2 ore.

Dupa ce a stat la rece, pregatiti masa de lucru: Presarati faina, intindeti aluatul si cu ajutorul unei farfurii taiati un cerc. Din acel cerc formati triunghiuri pe care puneti o lingurita de magiun de prune, rulati triunghiul si formati cornuletele. Procedati la fel pana terminati toata coca. Bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc.

Se scot, se pudreaza si se savureaza. Pofta buna!