meriți să fii surprins
Strudel cu mere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

400 g g Faina Faina
Sare Sare
50 ml ml Ulei Ulei
50 ml ml Otet Otet
200 ml ml Apa Apa
(calduta)

umplutura

7 - 8 bucati bucata Mere Mar
100 g g Unt Unt
200 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
150 g g Unt Unt
(topit, pentru uns)
50 g g Stafide Stafide
2 linguri lingura Gris de grau Gris de grau
1 bucati bucata Lamai Lamaie
(zeama)

Strudel cu mere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(18)

Mod de preparare

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video strudel cu mere

Pregatiti aluatul. Intr-un bol, adaugati faina, sare, ulei, otet si apa. Framantati putin, pana devine usor elastic. Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se odihneasca minim 30 minute. Curatati merele de samburi si de coaja si taiati-le cubulete. Pe masura ce le curatati si le taiati adaugati zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze si sa-si schimbe culoarea.

Puneti o tigaie pe foc, adaugati merele taiate cubulete, apoi untul, zaharul si zaharul vanilinat. Caliti totul pana se inmoaie putin. Compozitia trebuie sa fie ferma si sa nu curga.

Presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in doua parti egale (pentru 2 strudele), fiecare intinzandu-se pe blatul pudrat din belsug cu faina, pana cand se ajunge la grosimea de 2-3 mm maxim. Cu o pensula ungeti foaia cu unt topit. Asezati cu lingura jumatate din compozitie pe toata suprafata foii. Presarati stafide, gris si adunati lateralele peste umplutura, ca sa nu iasa, si incepeti sa rulati usor. De fiecare data cand rulati, ungeti cu unt topit.

Luati cu grija strudelul si transferati-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Repetati pasii de mai sus si pentru celalalt strudel.

Inainte de a le baga in cuptorul preincalzit la 180°C crestati-le cu un cutit si presarati zahar brun pe deasupra pentru o crusta crocanta, dulce si frumos rumenita. Lasati la cuptor timp de 40 de minute.

Pofta buna!