
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Faina Faina | |
50 g g | Cacao
Cacao (amaruie) | |
150 g g | Zahar brun Zahar brun | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
300 ml ml | Apa
Apa (calduta) | |
150 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
200 g g | Gem de zmeura Gem de zmeura |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec de post
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau spray non stick o tava clasica dechec de 15x20cm.
Intr-un vas incapator punem faina, zaharul, praful de copt si cacao. Amestecam cu telul. Facem ogaura in mijloc si turnam apa si uleiul. Amestecam pana avem o compozitie omogena, faracocoloase.
Adaugam si dulceata de zmeura si amestecam.
Turnam compozitia in tava si nivelam bine cu spatula.Dam la cuptor 35-45 minute sau pana checul este bine copt si trece testul scobitorii.Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete!
Ce trebuie sa stiti despre reteta:Din acest aluat rezulta o prajitura foarte pufoasa si extraordinar de umeda; asta se datoreaza uleiului si gemului din compozitie.Puteti coace aluatul in forma de chec, in tava rotunda de 20-22cm sau intr-o tava de 20x30cm.Astfel, puteti transforma reteta de chec de post intr-o prajitura pe care o taiati bucati, intr-unblat de tort gata insiropat sau chiar in briose.
Puteti folosi dulceata preferata.caise, capsune, prune,fructe de padure, dulceata de trandafiri. In functie de dulceata pe care o adaugati, checul vaavea o aroma subtila si un gust exceptional. De asemenea, mai puteti adauga in compozitie nuci, stafide, fulgi de migdale, zmeura proaspata etc.