
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
120 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
150 g g | Unt Unt | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | ||
1 varfuri varf | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | ||
Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (dupa gust) | |||
2 linguri lingura | Apa Apa | ||
1 borcane borcan | Gem de caise Gem de caise | ||
50 g g | Migdale Migdale | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
Zahar pudra
Zahar pudra (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrostata cu caise si migdale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat, intr-un bol, amestecati faina cu putina sare si cu untul rece taiat in bucatele. Cand obtineti un aluat nisipos adaugati oul, zaharul, coaja de lamaie, bicarbonatul si apa rece. Formati apoi o bila, inveliti-o in folie de plastic si puneti-o la frigider pentru 20 de minute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, intinedeti aluatul si puneti-l in forma de tarta unsa cu unt. Taiati surplusul de aluat si formati din el grilajul. Intepati aluatul pus in tava cu ajutorul unei furculite. Umpleti aluatul pus in tava cu gemul de caise. Presarati migdalele taiate ca niste fulgi. Deasupra, puneti fasiile de aluat sub forma de grilaj si ungeti cu un galbenus de ou.
Bagati tarta in cuptorul incins la 180 grade C aproximativ 45 de minute sau pana cand aluatul e copt. Pudrati cu zahar pudra si taiati dupa ce s-a racit.