meriți să fii surprins
Alivenci moldovenesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 l l Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
100 g g Unt Unt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
300 g g Malai Malai
500 g g Branza de vaca Branza de vaca
300 g g Smantana 20% Smantana 20%
50 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
200 g g Zahar Zahar
Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(dupa gust)
10 bucati bucata Oua Ou
Dulceata Dulceata
(dupa gust)
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)

Alivenci moldovenesc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(7)

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti la fiert laptele impreuna cu untul, zaharul vanilat si sarea. Cand laptele da in primul clocot, puneti malaiul amestecand mereu, astfel incat sa nu formeze cocoloase. Dupa aproximativ 5 minute opriti focul si lasati la racit.

Intr-un bol puneti branza dulce, smantana, galbenusurile, faina, zaharul si coaja de lamaie si portocala. Amestecati pana cand zaharul s-a topit.

Cand s-a racit terciul de malai, puneti amestecul de branza si albusurile batute spuma si amestecati pana la omogenizare.

Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor, la 170 °C timp de 45-50 de minute. Serviti fierbinte cu dulceata si pudrati cu zahar pudra.