
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 l l | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | ||
100 g g | Unt Unt | ||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
300 g g | Malai Malai | ||
500 g g | Branza de vaca Branza de vaca | ||
300 g g | Smantana 20% Smantana 20% | ||
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
50 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
200 g g | Zahar Zahar | ||
Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (dupa gust) | |||
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
Dulceata
Dulceata (dupa gust) | |||
Zahar pudra
Zahar pudra (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAlivenci moldovenesc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o cratita puneti la fiert laptele impreuna cu untul, zaharul vanilat si sarea. Cand laptele da in primul clocot, puneti malaiul amestecand mereu, astfel incat sa nu formeze cocoloase. Dupa aproximativ 5 minute opriti focul si lasati la racit.
Intr-un bol puneti branza dulce, smantana, galbenusurile, faina, zaharul si coaja de lamaie si portocala. Amestecati pana cand zaharul s-a topit.
Cand s-a racit terciul de malai, puneti amestecul de branza si albusurile batute spuma si amestecati pana la omogenizare.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor, la 170 °C timp de 45-50 de minute. Serviti fierbinte cu dulceata si pudrati cu zahar pudra.