meriți să fii surprins
Gris cu lapte si capsune

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

500 ml ml Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5%
50 g g Gris de grau Gris de grau
50 g g Zahar brun Zahar brun
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie

Dulceata rapida

300 g g Capsuni Capsuni
2 linguri lingura Unt Unt
2 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
(dupa gust)

Gris cu lapte si capsune

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(36)

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim dulceata. Taiem fructele in 4.Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam zaharul si il caramelizam 2-3 minute pana este topit. Adaugam fructele si le caramelizam 3-4 minute, pana obtinem o dulceata cremoasa.Adaugam menta tocata marunt si amestecam.

Tragem tigaie de pe foc si lasam dulceata sa se racoreasca pana pregatim grisul cu lapte.

Pentru gris punem laptele, semintele de vanilie si zaharul intr-o oala si le punem pe foc mic.

Cand incep sa fiarba adaugam grisul in ploaie. Fierbem grisul 7-8 minute, amestecand continuu, pana ajunge la consistenta dorita.

Punem grisul fierbinte in cupe sau pahare si il lasam 2-3 minute sa se racoreasca, apoi adaugam pe deasupra dulceata de capsune.

Decoram cu frunzulite de menta si suntem gata.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Putetifolosi in grisul cu lapte diferite arome: migdale, rom, lamaie etc.Tot in gris puteti adauga coaja de lamaie sau portocala.Dulceata o puteti pregati din ce fel de fructe doriti: cirese, caise, piersici etc.In locul zaharului puteti adauga putina miere in gris chiar la final, cand e gata fiert.