
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGogosi cu gem
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu zaharul intr-un bol, pana drojdia devine lichida. Cernem faina intr-un bol incapator, facem o gropita in mijloc si punem amestecul de drojdie si restul ingredientelor. Framantam un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de mana sau de vas. Facem o bila de aluat si o lasam sa dospeasca in bolul acoperit cu un prosop curat, 2 ore sau pana isi dubleza volumul, intr-un loc caldut, ferit de lumina. Cel mai bine este sa lasati bolul in cuptorul oprit, cu becul aprins.
Intindem aluatul intr-o foaie de 2cm grosime si decupam forme rotunde, cu un pahar sau o forma. Prajim gogosile in ulei incins, la foc mediu spre mic, intorcandu-le des, ca sa se rumeneasca uniform. Atentie, nu incingeti prea tare uleiul, altfel se vor rumeni la exterior dar nu se prajesc la interior. Scoatem gogosile intr-o tava, pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Cand se racesc putin, le umplem cu dulceata folosind o seringa pentru patiserie sau un pos cu dui tip seringa. O alternativa este sa taiati gogosile in doua si sa le ungeti cu un strat subtire de dulceata sau ciocolata.
La final, nu ne ramane decat sa le pudram cu putin zahar si sa fim siguri ca am facut suficiente pentru toata lumea, pentru ca...au tendinta sa dispara inainte de a se raci! Pofta Buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.