meriți să fii surprins
Musaca vegetariana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

5 bucati bucata Cartofi Cartof
(mari)
Sare Sare
20 g g Ulei de cocos Ulei de cocos
1 catei catel Usturoi Usturoi
Piper Piper
Oregano Oregano
100 ml ml Apa Apa
(de la cartofii fierti)
20 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
(mare)
500 g g Ciuperci Ciuperci
70 g g Pasta de rosii Pasta de rosii
400 g g Rosii tocate Rosii tocate
2 bucati bucata Vinete Vanata
(medii)

Musaca vegetariana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:35 h
(105)

Mod de preparare

Intr-un vas mediu, pune cartofii la fiert in apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba, micsoreaza focul si fierbe cartofii pana se inmoaie. Scurge apa de la cartofi, dar pastreaza 100 ml de apa.

Adauga uleiul de cocos, usturoiul tocat marunt si paseaza foarte bine cartofii pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare, piper, oregano. Daca mai este nevoie pune din apa pastrata de la cartofii fierti. Nu trebuie sa o pui pe toata. Amesteca din nou cu pasatorul de cartofi si gata piureul. Transfera-l intr-un bol si pregateste ciupercile. 

Intr-un vas, adauga uleiul, ceapa tocata si caleste aproximativ 3 minute. Apoi adauga ciupercile tocate marunt, asezoneaza cu sare, piper, oregano, amesteca si gateste-le timp de 10 minute.

Cand s-au inmuiat, adauga pasta de tomate si rosiile tocate. Amesteca din nou pentru a incorpora toate ingredientele si mai lasa pe foc pana da in cateva clocote. Transfera si ciupercile intr-un bol si ocupa-te de vinete. 

Spala-le, taie-le rondele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezoneaza-le cu sare si piper si da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 15-20 minute. 

Pune intr-un vas termorezistent sau in vase mai mici, un strat de ciuperci, un strat de vinete, un strat de piure si termina cu un strat de ciuperci. 

Preincalzeste cuptorul la 200°C si baga musacaua la cuptor, timp de 30 de minute sau pana se rumeneste usor. 

Pofta buna!

1 oferte

Ciuperci Champignon albeCiuperci Champignon albe
Ciuperci Champignon albe
29.02 - 03.03
Stoc limitat!*
11,99Lei