meriți să fii surprins
Legume la cuptor cu halloumi la gratar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Un festin care se pregateste foarte usor, cu legume de sezon si sunt absolut delicioase si sanatoase.

Ingrediente

2 bucati bucata Vinete Vanata
2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
3 bucati bucata Cartofi albi noi Cartofi albi noi
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
2 linguri lingura Mix condimente Mix condimente
1 lingurite lingurita Sare Sare
1 lingurite lingurita Piper Piper
450 g g Branza halloumi Branza halloumi

Legume la cuptor cu halloumi la gratar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(114)

Mod de preparare

Mai intai te ocupi de legume - le speli, le tai felii de 5mm gosime. De aceea e important sa ai legume medii, ale caror felii sa fie aproximativ de aceeasi dimensiune. Daca feliile sunt prea mari (cele de la vinete, de exemplu) le tai in jumatate. Pune toate legumele intr-un bol.

Pregateste un sos din uleiul de masline, ceapa tocata marunt, condimente. Toarna sosul peste legume. Amesteca foarte bine, astfel incat toate legumele sa fie acoperite de sos. Le asezi in tava, alternand felii de vinete, cartofi, dovlecei, ardei gras. Dai la cuptor 1 ora, la 180°C. Legumele sunt gata cand furculita intra usor in cartofi.

Cat timp legumele stau la cuptor, pregateste halloumi la gratar. Scurge branza din saramura, tamponeaza-o cu prosoape de hartie. Taie fiecare bucata in 3 felii. Prajeste halloumi pe gratarul incins, uns cu putin ulei, 3-4 minute pe fiecare parte sau pana obti gradul de rumenire dorit.

Reteta de Legume la cuptor cu halloumi la gratar este gata. Pofta buna!

Legume la cuptor cu halloumi la gratar

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi o combinatie de vinete, dovlecei/zucchini, ardei gras, cartofi noi, invelite intr-un sos delicios cu ulei de masline, ceapa si condimente. Poti folosi si felii de rosii, doar ca vor lasa mai mult lichid. O solutie este sa tamponezi foarte bine rosiile inainte, cu hartie de bucatarie, pentru a elimina pulpa in exces.

Daca nu ai incercat halloumi pana acum, trebuie sa-l incerci in meniul pentru gratar din vara aceasta! Halloumi este un tip de branza care nu se topeste la temperaturi mari, deci poate fi pregatita la gratar sau in tigaie si face o crusta minunata, crocanta. Branza halloumi poate fi consumata si proaspata, in salate, la fel ca feta sau telemeaua, dar si ca umplutura pentru placinte.