
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Ulei Ulei | |||
2 bucati bucata | Ceapa Ceapa | ||
150 g g | Orez Orez | ||
100 ml ml | Apa Apa | ||
Chilli fulgi Chilli fulgi | |||
Sare Sare | |||
1 kg kg | Carne de curcan Carne de curcan | ||
4 lingurite lingurita | Marar Marar | ||
4 lingurite lingurita | Cimbru Cimbru | ||
500 ml ml | Suc de rosii Suc de rosii | ||
1,5 kg kg | Varza murata Varza murata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSarmale de curcan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Curata varza murata. Spal-o cu apa calda, desfa-i frunzele si indeparteaza nervurile frunzelor pentru a le face flexibile. Frunzele necorespunzatoare (cele din care nu se pot rula sarmale) toaca-le si pastreaza-le intr-un bol. Frunzele mari taie-le in doua.
Caleste ceapa in putin ulei. Adauga orezul si 100 - 150 ml apa si lasa putin pana se absoarbe lichidul din tigaie.
Intr-un bol incapator pune carnea de curcan, amestecul de ceapa si orez, 1 lingurita de marar si 1 lingurita de cimbru uscat si 150 ml sos de rosii si omogenizeaza bine totul.
Unge cu ulei fundul unui vas termorezistent. Adauga din varza murata tocata si 2 lingurite de cimbru si marat uscat. Apoi, incepi sa formezi sarmalele pana termini si foile de varza si amestecul de carne tocata.
Dupa ce ai format sarmalele, presara restul de varza tocata si mai presara cate 1 lingurita de cimbru si marar uscat.
Toarna apa aproape cat sa acopere si baga la 180° C, timp de 2 ore.
Dupa 1 ora, scoate si toarna restul de 350 ml sos de rosii.
Serveste cu mamaliga si smantana.
Pofta buna!
