meriți să fii surprins
Sarmale de curcan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Ulei Ulei
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
150 g g Orez Orez
100 ml ml Apa Apa
Chilli fulgi Chilli fulgi
Sare Sare
1 kg kg Carne de curcan Carne de curcan
4 lingurite lingurita Marar Marar
4 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
500 ml ml Suc de rosii Suc de rosii
1,5 kg kg Varza murata Varza murata

Sarmale de curcan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:50 h
(12)

Mod de preparare

Curata varza murata. Spal-o cu apa calda, desfa-i frunzele si indeparteaza nervurile frunzelor pentru a le face flexibile. Frunzele necorespunzatoare (cele din care nu se pot rula sarmale) toaca-le si pastreaza-le intr-un bol. Frunzele mari taie-le in doua.

Caleste ceapa in putin ulei. Adauga orezul si 100 - 150 ml apa si lasa putin pana se absoarbe lichidul din tigaie.

Intr-un bol incapator pune carnea de curcan, amestecul de ceapa si orez, 1 lingurita de marar si 1 lingurita de cimbru uscat si 150 ml sos de rosii si omogenizeaza bine totul.

Unge cu ulei fundul unui vas termorezistent. Adauga din varza murata tocata si 2 lingurite de cimbru si marat uscat. Apoi, incepi sa formezi sarmalele pana termini si foile de varza si amestecul de carne tocata.

Dupa ce ai format sarmalele, presara restul de varza tocata si mai presara cate 1 lingurita de  cimbru si marar uscat.

Toarna apa aproape cat sa acopere si baga la 180° C, timp de 2 ore.

Dupa 1 ora, scoate si toarna restul de 350 ml sos de  rosii.

Serveste cu mamaliga si smantana.

Pofta buna!

Sarmale de curcan