meriți să fii surprins
Tocanita de vinete cu ardei copti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Una din retetele de vara cu care am crescut, o reteta pe care bunica si mama mea o pregatea nu doar ca o masa de vara, dar si ca o tocana de pus pe iarna - Tocanita de vinete cu ardei copti. Poti profita de vremea buna si sa coci legumele pe gratar, in aer liber, sau le poti coace la cuptor sau in tigaia grill, in functie de preferinte.

Ingrediente

3 bucati bucata Vinete Vanata
3 bucati bucata Ardei capia Ardei capia
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
3 - 4 catei catel Usturoi Usturoi
1 conserve conserva Rosii Rosie
(in suc propriu)
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Sare Sare
Piper Piper
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Tocanita de vinete cu ardei copti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(125)

Mod de preparare

Coace vinetele si ardeii - aseaza vinetele in tava, pe hartie de copt si da-le la cuptor 30 - 35 min la 200°C. Coace ardeii in tigaia grill.

Curata legumele de coaja, cotoare si seminte. Cel mai usor este sa cureti legumele sub jet de apa rece, apoi sa le lasi in sita cel putin 30 min pentru a se scurge bine.

Toaca vinetele cu ajutorului unui cutit. Taie ardeii copti fasii.

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de masline, caleste ceapa taiata pestisori, pana devine translucida. Adauga usturoiul si caleste-i impreuna cu ceapa. Adauga vinetele, ardeii, rosiile cu tot cu suc.

Lasa sa fiarba 30 min, strivind rosiile cu lingura de lemn pe masura ce amesteci. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper. La final adauga patrunjelul verde tocat marunt, amesteca bine.

Reteta de tocanita de vinete cu ardei copti este gata si va promit ca este delicioasa. Pofta buna!

Tocanita de vinete cu ardei copti

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.