
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Tarta cu mere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat trebuie sa il lucram foarte repede, de aceea este indicat sa folosim un robot de bucatarie. Punem untul taiat cubulete, faina, sarea si zaharul in robotul de bcuatarie si amesteca de cateva ori, pana compozitia are textura unui pesmet mare. Adaugam apa, lingura cu lingura, pana aluatul incepe sa se lege cand il strangem intre degete. Amestecam tot cu blenderul pe functia pulse.
Mutam aluatul obtinut pe o folie alimentara, formand un disc. Strangeti aluatul folosind folia, cu miscari rapide. O data infasurat in folie, il dam la rece 30 min.
Dupa ce aluatul a stat 30 min la rece, il intindem pe planseta pudrata cu putina faina sau zahar pudra, astfel incat sa avem o foaie de cca 0.5 cm grosime. Asezam aluat in tava pentru tarte, cu diametrul de 22 cm.
Curatam merele de coaja si le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Taiem merele in jumatati, apoi felii, avand grija ca feliile sa ramane impreuna. Asezam merele in tava, pe aluat, astfel incat sa nu ramana loc intre ele. Presaram zaharul brun, scortisoara si cubulete de unt.
Asezam tarta in cuptorul incins la 180 de grade C, pe gratarul din mijloc si coacem 60-70 minute sau pana merele sunt bine coapte si frumos rumenite, aurii.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.