meriți să fii surprins
Baclava cu nuci, migdale si fistic

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

sirop

250 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 l l Apa Apa
1 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie

baclava

100 g g Fistic Fistic
200 g g Nuca Nuca
200 g g Migdale Migdale
250 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
400 g g Foi de placinta Foaie de placinta
250 g g Unt Unt
(topit)
30 g g Fistic Fistic
(macinat)

Baclava cu nuci, migdale si fistic

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(231)

Mod de preparare

Pentru inceput, pregateste siropul pentru a avea timp sa se raceasca.

Pune intr-un vas zaharul, zaharul vanilinat si apa. Lasa pe foc, amestecand continuu pana cand se topeste zaharul. Cand s-a dizolvat zaharul, adauga zeama de lamaie si mai lasa sa fiarba pentru 5 minute la foc mare. Ia-l de pe  foc si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Apoi, macina separat fisticul, nucile si migdalele. Pune intr-un bol fisticul, nucile si migdalele macinate. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si amesteca totul foarte bine.

Topeste untul si unge tava cu unt topit.

Imparte pachetul de foi in 2 si unge foile rand pe rand, pe masura ce ai nevoie de ele.

Dupa fiecare 2 foi unse si asezate in tava, presara putina umplutura. Dupa ce asezi jumatate din pachetul de foi, pune umplutura in strat gros. Acopera cu celelelte foi, unse individual si intre care ai mai presarat putina umplutura (ca in partea de jos).

Taie baclavaua cu un cutit si bag-o la cuptor, la 180 °C timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos.

Cand ai scos baclavaua, insiropeaz-o si da tava la frigider pana a doua zi.

A doua zi, cand este bine insiropata, poti decora cu putin fistic macinat si poti servi.

Pofta buna!