
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta de ciocolata cu mango
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Aluatul de martipan: Mai intai se oparesc migdalele in apa fierbinte si se decojesc. Se amesteca apoi, intr-un robot de bucatarie, impreuna cu zaharul cristal, albusul de ou si zeama de lamaie, pana se obtine o pasta uniforma. Aceasta se framanta inca o data cu mana.
Blatul tartei: Ciocolata neagra se topeste la baine-marie. Galbenusurile de ou se amesteca cu martipanul preparat, apoi se adauga ciocolata topita si pudra de cacao. Albusurile se bat cu zahar si se incorporeaza si ele. Compozitia se toarna in forme mici de copt, unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina, pana la doua treimi din inaltime. Se introduc la cuptor timp de 15 minute, la 190 grade C. Se scot din cuptor, se rastoarna formele si blatul tartei se lasa deoparte. Se decojeste mango, se scoate samburele si se taie felii subtiri. Se adauga in formele de copt.
Sosul de ciocolata: Se fierbe apa cu zahar, pana compozitia devine maronie. Se adauga untul amestecand usor (atentie, este fierbinte), apoi se adauga ciocolata amaruie tocata. Acest preparat se toarna imediat peste feliile de mango (cca. o lingura si jumatate) si formele de copt se mai introduc inca o data la cuptor, timp de 10 minute, la 195 grade C. Compozitia se lasa la racit si se pastreaza la rece, lasandu-se in formele de copt. Înainte de a servi preparatul, se pune din nou blatul tartei in formele de copt, deasupra feliilor de mango si se lasa la cuptor, la 195 grade C, timp de 5 - 7 minute. Apoi, se rastoarna formele si tarta e gata de servit. Bon appetit!