
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | ||
50 ml ml | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | ||
50 g g | Zahar Zahar | ||
301 l l | Iaurt Iaurt | ||
2 bucati bucata | Ananas Ananas | ||
9 bucati bucata | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | ||
125 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | ||
70 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
75 g g | Unt Unt | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
Menta
Menta (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTort de ananas
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Untul se taie bucati mici si se framanta impreuna cu zaharul pudra, galbenusul, sarea si faina, obtinandu-se un aluat neted. Daca este necesar se adauga 1-2 linguri de apa rece. Din aluat se formeaza o minge, se apasa pentru a o aplatiza usor si se lasa la rece timp de o ora.
Aluatul se intinde rotund intre doua pungi de congelator taiate si se aseaza, ca baza, intr-o forma cu fund detasabil (26 cm), tapetata cu hartie de copt si unsa. Se inteapa de mai multe ori cu o furculita, se acopera cu hartie de copt si se umple cu leguminoase uscate pentru precoacere. Se coace mai intai timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Se indeparteaza hartia si leguminoasele si se mai coace inca aproximativ 5 minute pana devine crocant. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se desprinde din forma.
Gelatina se inmoaie in apa rece. Se scurge o cutie de ananas, colectandu-se lichidul. Ananasul se mixeaza fin, se trece printr-o sita. Se completeaza cu zeama pentru a obtine o cantitate de 400 ml. Se amesteca cu iaurt, zahar si zeama de lamaie. Gelatina se scoate din folie prin presare si se dizolva la foc mic. Se amesteca 2 linguri de crema de ananas, iar apoi compozitia se adauga rapid la restul de crema si se pune la rece. Se lasa sa se scurga restul de ananas. Se pun la rece 5 felii pentru ornat. Restul de ananas se taie cuburi.
Cand crema incepe sa se gelifieze, se bate frisca spuma tare, iar apoi se incorporeaza. Aluatul fraged se aseaza pe o tava, iar in jurul lui se pune un cerc pentru tort sau marginea (curata) de la forma de copt cu fund detasabil. Pe aluat se repartizeaza 3 linguri de crema de ananas, peste care se pun cuburile de ananas, iar apoi restul de crema.
Totul se lasa in frigider cel putin 4 ore sau peste noapte, pentru a se intari. Inainte de servire se indeparteaza marginea formei de copt. Restul de felii de ananas se taie in patru, se repartizeaza pe tort si se orneaza cu menta.