meriți să fii surprins
Tarta cu ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
75 g g Zahar Zahar
50 g g Unt Unt
50 g g Iaurt Iaurt
3 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
400 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
150 g g Gem de zmeura Gem de zmeura
2 linguri lingura Miere Miere

Tarta cu ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(6)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt o forma pentru tarta. Pentru blat, batem spuma ouale si zaharul, pana isi dubleaza volumul si avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam untul topit, amestecam. Adaugam iaurtul, amestecam. Cernem deasupra faina si praful de copt, amestecam pana avem o compozitie omogena.

Topim 100g ciocolata si adaugam si ciocolata topita in compozitie. Omogenizam si turnam compozitia in tava pentru tarta. Nivelam bine cu spatula si batem de cateva ori tava de masa pentru a scoate excesul de aer, astfel stim ca vom avea un blat de tarta crescut si copt uniform.

Coacem blatul 20-25min sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se racoreasca putin, apoi il rasturnam pe platoul pe care vom orna tarta si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru crema, punem intr-o craticioara smantana dulce, 300g ciocolata taiara grosier si mierea sau siropul de agave. Le topim impreuna la foc mic, amestecand in continuu pana avem o crema lucioasa. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi la firgider cel putin o jumatate de ora.

Batem ganache-ul de ciocolata cu mixerul la viteza mare pana avem o crema pufoasa. Ungem tarta cu un strat generos de dulceata de zmeura, apoi punem crema intr-un pos cu dui rotund si decoram tarta cu ciocolata. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.