
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
125 g g | Unt Unt | ||
50 g g | Zahar Zahar | ||
30 ml ml | Apa Apa | ||
2 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
1 bucati bucata | Oua Ou |
umplutura
100 g g | Unt Unt | ||
100 g g | Zahar Zahar | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
100 g g | Migdale
Migdale (macinate) | ||
2 lingurite lingurita | Esenta de migdale Esenta de migdale | ||
125 g g | Afine Afine | ||
Migdale
Migdale (fulgi) |
decor
Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta cu migdale si afine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregatiti aluatul astfel: Puneti intr-un bol faina si untul care este la temperatura camerei si mixati pana obtineti un aluat nisipos. Apoi, adaugati zaharul, apa, esenta de vanilie si oul. Mixati pana obtineti un aluat omogen. Astfel, formati o coca pe care o inveliti in folie de plastic si o bagati la frigider pentru 20 minute.
Pentru a face umplutura, puneti intr-un bol untul si zaharul si mixati pana obtineti o compozitie pufoasa, apoi, treptat adaugati si ouale, migdalele macinate, esenta de migdale si mixati din nou. Puneti compozitia obtinuta la frigider pana pregatiti aluatul de tarta.
Ungeti formele cu unt. Pe blatul de lucru, presarati faina si intindeti aluatul pregatit mai devreme. Decupati aluatul cu ajutorul unor forme rotunde si puneti-le in formele unse cu unt. Intepati aluatul cu furculita si puneti hartie de copt. Adaugati fasole pentru a nu se umfla la cuptor. Dati la cuptor la 180°C timp de 10 minute.
Dupa cele 10 minute, scoateti hartia de copt si fasolea si lasati-le la racit. Apoi, incepeti sa umpleti tartele. Adaugati umplutura pregatita mai devreme, intinzand in strat uniform, apoi adaugati afinele si fulgii de migdale. Dati din nou la cuptor, la 180°C timp de 20 - 25 minute.
Lasati sa se raceasca timp de 20 minute, apoi scoateti din forme si pudrati cu zahar. Pofta buna!